Aliyyah a Yasmeen Kolocovy zahájily přípravu na Dakar

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Počátkem listopadu proběhlo v Milovicích předdakarské testování bugin Can-Am týmu Buggyra Racing. Jak prozradil majitel týmu Martin Koloc, zároveň se jednalo o zahájení přípravy jeho dcer na Rally Dakar.

Aliyyah a Yasmeen Kolocovy
Aliyyah a Yasmeen Kolocovy, Buggyra Racing. Testování v Milovicích, listopad 2020. © Buggyra Racing

Týmový management plánuje start obou dívek na rok 2023, kdy bude dvojčatům osmnáct let. Větší „zkušenosti“ s nejslavnější dálkovou soutěží planety má Yasmeen, která na Dakaru 2020 působila v roli reportérky.

„Holky za mnou přišly s tím, že by chtěly závodit, klíčoví partneři s tím nemají problémy, takže proč to nezkusit?!“ uvedl v této souvislosti Martin Koloc. Jak ovšem zároveň dodal, příprava na Dakar by rozhodně neměla snížit okruhové ambice obou dívek: „V současné době lze těžko něco plánovat s časovým předstihem, každopádně už letos v prosinci by měly holky absolvovat pouštní tréninkový kemp v Kataru.“

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Zatím není zcela jasné, v jakých kategoriích budou historicky nejmladší účastnice Rallye Dakar startovat. Jako nejpravděpodobnější se jeví vcelku logicky kategorie side-by-side, tým ale oficiálně nevylučuje ani kamion nebo osobní vůz nejprestižnější třídy T1.

„V této chvíli je připraven velmi intenzivní dvouletý tréninkový program, během kterého budou ‚Dakar Sistaz‘ sbírat zkušenosti v Evropě, Spojených arabských emirátech, Jižní Africe, Maroku a Kataru,“ nastínil Koloc.

A jací Češi pojedou Dakar 2021? Jak se na něj připravovali? Kdo bude naopak chybět a proč? Odpovědi na tyto otázky, rozhovory s účastníky, stejně jako obrovskou porci čtení o dakarské historii najdete v magazínu DAKARMANIA #2. Vychází 1. prosince! Objednávejte na eshop.dakarmania.cz.

Tisková zpráva týmu Buggyra Racing [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu