Cesty Libora Podmola a týmu MRG se rozcházejí

Rubrika: Moto/Quad, Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Libor Podmol už nebude členem Orion – Moto Racing Group. Motocyklový jezdec a český tým rozvázali spolupráci po vzájemné dohodě. Podmol se bude na Dakar 2021 připravovat ve vlastním týmu a režii.

Libor Podmol, Andalucía Rally 2020
Libor Podmol, Husqvarna 450 RR, Orion - MRG. Andalucía Rally 2020. © PR Libor Podmol

„Po několika týdnech vyhodnocování jsem se nakonec rozhodl jít vlastní cestou. S týmem se rozcházím v dobrém a s šéfem Ervínem Krajčovičem budu nadále v kontaktu,“ říká Libor Podmol, který v barvách MRG skončil třetí na srpnové Greece Rally a třetí příčku v kategorii Rally 2 obsadil i na Andalucía Rally, jež se jela minulý měsíc ve Španělsku. Na dalších soutěžích se však už bude objevovat pod hlavičkou vlastního Podmol Dakar Teamu.

K rozhodujícím faktorům, které vedly k ukončení spolupráce, patřily závazky obou stran vůči sponzorům. V době, kdy je shánění finančních prostředků potřebných na motoristický sport ještě obtížnější než obvykle, museli Podmol s Orion – MRG neustále řešit možnosti synchronizace při prezentaci komerčních partnerů.

„Tým má své partnery a Libor zase své. Je to těžké, protože každý z nich by se samozřejmě rád prezentoval v co největší možné míře. V tuto chvíli to nejsme schopni skloubit, protože své závazky má jak tým, tak Libor. Byli jsme přesvědčeni, že to půjde, ale i kvůli aktuální situaci, která ve světě panuje, to možné není,“ vysvětluje šéf týmu Orion – MRG Ervín Krajčovič.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Spolupráce trvala pět měsíců. Podmol s týmem absolvoval několik testů a tři soutěže. V Andalusii se úspěšně kvalifikoval na nadcházející dakarskou rally. Další společné aktivity už ale v plánu nemají. Koncem října totiž Podmol Krajčovičovi oznámil, že chce nejtěžší maratonskou soutěž odjet samostatně a s vlastním zázemím.

„Věřím, že to zvládnu. Spolehnout se jen na sebe bylo pro moji kariéru vlastně nutností. Nebude to pro mě nic nového,“ míní Podmol. „Chci ale panu Krajčovičovi moc poděkovat za přijetí do týmu. Vážím si toho, jak se mi věnovali. Věřím, že budeme spolu nadále komunikovat a těším se na setkávání v bivaku.“

Úspěšný freestyle motokrosař do Saúdské Arábie odcestuje pod hlavičkou Podmol Dakar Teamu společně s hlavním mechanikem Petrem Veseckým, asistenční vůz budou mít na starosti Petr Bábek a Vladimír Hejný.

Krajčovič & Podmol, Andalucía 2020
Ervín Krajčovič & Libor Podmol, Orion - MRG. Andalucía Rally 2020. © MRG

„Mrzí nás, že se naše cesty rozešly. Libora máme všichni v týmu rádi. Ukázal, že je v něm zajímavý potenciál. Během Dakaru mu kdykoliv rádi pomůžeme a v jeho cestě mu přejeme, aby uspěl,“ vzkazuje Krajčovič, za jehož tým jezdí Milan Engel nebo Martin Michek.

Podmol tento týden začal s ostrým tréninkem a přípravou na Dakar.

„Věřím, že se po fyzické stránce dokážu dát do životní formy. Spolupracuji se třemi trenéry. Řeším s nimi například reflexy, mozek, vytrvalost, výživu a provádím Wim Hofovo dechové cvičení,“ popisuje Podmol, který na motorce trénuje s Janem Brabcem. „Má u sebe skvělé tréninkové dráhy, kamarádíme spolu už od mládí, kdy jsme v roce 2001 bojovali o titul mistra republiky v motokrosu.“

Obsáhlý rozhovor s Liborem Podmolem nejen o rozchodu s MRG a přípravě na Dakar 2021 najdete ve druhém čísle tištěného magazínu DAKARMANIA. Těšte se. Na 160 stranách vám naservíruje další mimořádnou porci unikátního čtení o dakarské přítomnosti i minulosti. Vychází 1. prosince! Objednávejte na eshop.dakarmania.cz.

Tisková zpráva Libora Podmola [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu