Dakar 2021: Na seznamu přihlášených i Tomáš Tomeček

Rubrika: Dakar 2021, Kamiony  
/ Aktualizováno:

Tomáš Tomeček s Tatrou figuruje na seznamu přihlášených posádek, který dnes pořadatelé zveřejnili po oficiální prezentaci 43. ročníku Rally Dakar. Definitivně se o jeho účasti rozhodne do konce týdne.

Tomáš Tomeček, Africa Race 2020
Tomáš Tomeček, Tatra 815, Czechoslovak Team. Africa Eco Race 2020. © AER Media

Tomáš Tomeček by se mohl po jedenácti letech vrátit na Dakar. Po zrušení Africa Eco Race 2021, na němž pravidelně startoval od roku 2011, se příborskému závodníkovi naskytla možnost účasti na Dakaru 2021.

„Po zrušení Africa Eco Race jsem zůstal bez práce. Auta ale stojí na dílně, jsou nachystaná a objevila se možnost jejich využití. South Racing mě oslovil, zda bych měl zájem jet v roli jejich rychlé asistence. Ale stále to je padesát na padesát. Rozhodne se v pátek,“ vysvětluje pro DAKARMANIA.cz Tomáš Tomeček.

„Beru to jako práci. Pokud to dopadne, pak doufám, že bych se tam potkal s některými lidmi, s nimiž jsem se deset let neviděl. Byl bych rád, že bych někam vyrazil, měl práci a že by Tatra zase udělala někomu dobrou službu.“

V případě, že německý tým dohodu potvrdí, odcestuje Tomeček už počátkem příštího týdne do francouzského Marseille, kde od 1. do 3. prosince proběhne nalodění závodní a doprovodné techniky.

DAKARMANIA #2
DAKARMANIA #2 vychází 1. prosince! Kliknutím na obrázek přejdete do E-SHOPU

Roli rychlé asistence týmu South Racing by Tomeček na Dakaru 2021 plnil se svou závodní Tatrou, s níž v poslední dekádě sbíral úspěchy na Africa Eco Race.

„Mám všechny restriktory a homologace, které jsou sice propadlé, ale to by neměl být problém. Pořadatelé by nás jako rychlou asistenci do závodu pustili, protože bychom nejeli v hlavní závodní kategorii,“ dodává padesátiletý závodník.

Na rozdíl od posledních ročníku AER by Tomeček nebyl na Dakaru v kabině tatrovky sám. V seznamu přihlášených je jako další člen posádky uveden Ladislav Lála. Třetí místo zůstává volné a zatím není rozhodnuto, zda by jej obsadil některý z mechaniků týmu South Racing nebo někdo jiný.

Podrobnosti o přípravách všech českých týmů na Dakar 2021, obsáhlé a otevřené rozhovory s účastníky, stejně jako bohatý materiál o historii nejslavnější maratonské rally světa najdete na 160 stranách druhého čísla našeho magazínu. DAKARMANIA #2 vychází 1. prosince! Objednávejte na eshop.dakarmania.cz.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu