Audi míří s továrním týmem na Dakar

Rubrika: Auto, Dakar 2022  
/ Aktualizováno:

Audi se na poli motoristického sportu vydává novým směrem. Tovární tým ingolstadtské automobilky se bude místo okruhových závodů elektrických formulí věnovat cross-country rally. Na Rally Dakar se poprvé představí v roce 2022.

Audi, Dakar
Tovární tým Audi pojede Dakar 2022. © Audi Motorsport

„Aktivity v různých disciplínách motoristického sportu nadále zůstávají nedílnou součástí strategie Audi. Stále chceme v prostředí špičkového mezinárodního motorsportu potvrzovat pravdivost sloganu ‚náskok díky technice‘ a zároveň vyvíjet inovativní technologie pro sériové použití,“ vysvětluje Markus Duesmann, předseda představenstva společnosti, který je zároveň zodpovědný za technický vývoj a modelové řady. „Nejtěžší rally světa v tomto ohledu představuje ideální jeviště.“

Na konci sezony 2021 tovární tým Audi zároveň po pěti letech opustí formuli E.

„Formule E nás provázela během fáze transformace. Ovšem nyní už není elektromobilita pro čtyři spojené kruhy snem budoucnosti, ale realitou dneška,“ pokračuje Duesmann. „Právě proto činíme další krok a budeme čelit nejtěžším podmínkám. Díky velké svobodě v oblasti technických regulí pro nás bude Dakar perfektní testovací laboratoří.“

DAKARMANIA #2
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Speciály Audi pro cross-country rally budou osazeny elektromotory napájenými z vysokonapěťových akumulátorů, které bude podle potřeby možné dobíjet prostřednictvím převodníku energie poskytované zážehovým přeplňovaným motorem TFSI.

Audi bude na projektu spolupracovat s odborníky kolem Svena Quandta, jehož tým X-raid dosud v cross-country rally zajišťuje program značky Mini patřící pod křídla konkurenčního koncernu BMW. Šéf týmu Sven Quandt a Duesmann se dobře znají z dob společného působení právě u BMW.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu