Dakar 2021: Pro Tomáše Engeho odrazový můstek

Rubrika: Dakar 2021, S×S  
/ Aktualizováno:

Počátek prosince strávila dvojice Josef Macháček, Tomáš Enge v písečných dunách Dubaje. Ve Spojených arabských emirátech pokračovala příprava jezdců týmu Buggyra Racing na kvapem se blížící Rally Dakar 2021.

Tomáš Enge, trénink Dubaj 2020
Tomáš Enge a Markéta Skácelová při tréninku v Dubaji v prosinci 2020. © Buggyra Media

Pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek Josef Macháček, který v lednu prožil v barvách Buggyry úspěšnou premiéru v kategorii Side-by-Side, působil v roli mentora.

„Vzhledem k rušení všech možných závodů se vlastně jednalo o moji premiéru v dunách. Pepa mě nejdříve ‚hodil do vody‘, aby mě v okamžiku hrozby utonutí vytáhl a vysvětlil, kterak vylepšit styl,“ popisuje Tomáš Enge svérázný přístup dakarského matadora. „Tento způsob komunikace mi dokonale vyhovuje. Řekl bych, že jsem udělal slušný pokrok, nicméně stejně, jako je tomu na asfaltu či šotolině, ani kilometrů odjetých v dunách není nikdy dost.“

DAKARMANIA #2
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Základním předpokladem Engeho úspěšného působení na Dakaru a jeho dokončení bude podle Macháčka schopnost přepnout z módu závodníka do mnohdy kruté dakarské reality.

„Zprvu jsem to moc nechápal, neboť ve srovnání s Pepou, jsem se víceméně ploužil. Ale už mám jasno,“ říká jediný český účastník závodů F1 a 500 mil Indianapolis, jenž má na svém kontě také vítězství v kategorii GT při čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans. „Dakar je jako stavba baráku. Potřebuješ projekt a hlavně betonové základy, na kterých postavíš stavbu, se kterou nikdo nehne. Mám to v hlavě srovnané. Vím, že se nesmím nechat strhnout; pojedu v roli učedníka. V lednu tak začnu v Saúdské Arábii budovat odrazový můstek, ze kterého se hodlám v dalších letech odrážet výš a výš.“

Zdroj: Buggyra Racing [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu