Dakar 2021: Pabiška průběžně druhý v malle moto

Rubrika: Dakar 2021, Moto/Quad, Tiskové zprávy  

Hned od začátku Rally Dakar 2021 bojuje David Pabiška v kategorii motocyklistů závodících bez asistence o nejvyšší příčky. Po první etapě je průběžně druhý.

David Pabiška, Dakar 2021
David Pabiška, KTM 450 Rally Replica, Jantar Team. Rally Dakar 2021. © Jantar Team

První etapa Dakaru 2021 zavedla účastníky z Džiddy do Biši. Po 311 kilometrech spojovací sekce čekalo na závodníky 277 měřených kilometrů, následovaných již jen krátkým 31kilometrovým přejezdem do bivaku.

Vzhledem k porci kilometrů, které pořadatelé na dnešní den připravili, vyráželi motocyklisté z Džiddy už po čtvrté hodině ranní. Na všechny tak čekalo brzké vstávání a dlouhý přesun.

Rychlostní test byl plný nástrah a nejeden z jezdců si vylámal zuby na navigačních záludnostech nebo velmi náročných kamenitých trialových pasážích.

DAKARMANIA #2
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

David Pabiška se v průběžném pořadí po celou dobu držel okolo čtyřicátého místa a kromě dvou lehkých pádů, při kterých poprvé vyzkoušel funkčnost airbagové vesty, nezaznamenal žádný problém.

„Navigačně to bylo docela složité a po dvou letech jsem se stále hledal. Potřeboval jsem také otestovat, co vydrží pneumatiky, kterých máme v naší kategorii omezený počet. Vydržely víc, než jsem čekal, tak snad to bude dobré,“ doufá David Pabiška. „Kamenité pasáže byly náročné, několikrát jsem spadnul, ale nic se mi naštěstí nestalo. Jsme v bivaku a můžeme se pustit do servisu. S výsledkem jsem spokojený. Pokud budu každý den okolo čtyřicátého místa, bude to fajn.“

V první etapě obsadil Pabiška 38. místo a celkovém hodnocení mu patří 37. příčka.

Také Rudolf Lhotský se do dlouhé dakarské etapy vydal poprvé po dvou letech.

Rudolf Lhotský, Dakar 2021
Rudolf Lhotský, KTM 450 Rally Replica, Jantar Team. Rally Dakar 2021. © Jantar Team

„Už jsem se těšil, až to nastane. Na úvod to byla správná etapa se vším, co k tomu patří – ranní vstávání, dlouhý přejezd, těžká navigace, kamenité úseky. Poprvé jsem zažil přípravu roadbooku až dvacet minut před startem a to je na mě trochu hektické,“ přiznává Rudolf Lhotský, jemuž v etapě patřila 53. pozice a v průběžném pořadí figuruje o příčku výše. „Jelo se mi ale dobře, moc jsem si to užil a radost mi nekazí ani lehký pád, při kterém jsem rozbil držák na roadbook, takže jdu měnit a spravovat.“

V hodnocení kategorie Original by Motul se Pabiška usadil na druhém místě (+ 4:56 min), Lhotský je mezi jezdci závodícími bez asistence devátý (+ 48:27 min).

Tisková zpráva Jantar Teamu [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu