Hero MotoSports s novou posilou od Yamahy

Rubrika: Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Ambiciózní Hero MotoSports Team Rally zařadil na svou soupisku čtvrtého jezdce. S novou akvizicí se poprvé představí příští týden na španělské Andalucía Rally.

Franco Caimi, Hero MotoSports
Franco Caimi, Hero MotoSports Team Rally. Testování, duben 2021. © Hero MotoSports

Indická společnost Hero MotoCorp, jež je největším výrobcem motocyklů a skútrů na světě, vstoupila na světovou scénu cross-country rally v roce 2016. Ve spolupráci s německou společností Speedbrain, která zajišťuje chod továrního týmu, urazila za uplynulých pět let velký kus cesty a několikrát na sebe upozornila kvalitními výsledky. K největším úspěchům patří umístění v první desítce konečného hodnocení kategorie motocyklů na Rally Dakar, která v letech 2017 až 2019 vybojovali Joaquim Rodrigues, resp. Oriol Mena.

Po přesunu soutěže do Saúdské Arábie však tým prožil složité období. Před rokem ze soutěže odstoupil po tragické nehodě Paula Gonçalvese a do top 10 se nevrátil ani letos, kdy Joaquim Rodrigues skončil těsně před branami první desítky a Sebastian Bühler byl klasifikován jako čtrnáctý.

K návratu do elitní společnosti by měl Heru pomoci nově příchozí Franco Caimi. 33letý Argentinec má za sebou úspěšnou kariéru v enduru a v roce 2017 se při debutu na Dakaru blýskl osmým místem. Uznání si vysloužil také loni. Po haváriích týmových kolegů Adriena Van Beverena a Xaviera de Soultraita nesl zodpovědnost za výsledek Yamahy na svých bedrech a se zvýšeným tlakem se dokázal obstojně vypořádat. Modrý speciál WR450F dovezl do cíle opět na osmém místě. Na Dakaru 2021 však musel společně s Yamahou překousnout zdrcující porážku, když všechny její jezdce – včetně Caimiho – vyřadily technické problémy.

„Jsme nadšení, že svou cestu na Dakar 2022 zahajujeme příchodem velké posily,“ pochvaluje si manažer týmu Wolfgang Fischer. „Hero MotoSports Team Rally se během krátké doby dokázal dostat do úplně jiné pozice a nás těší, že jsme zajímaví pro tak talentované jezdce, jako je Franco. Pro nás to je rozhodně velké povzbuzení. Věřím, že nám Francovy bohaté zkušenosti a vyrovnané výkony pomohou, abychom se posunuli zase o úroveň výš.“

První závod v barvách nového týmu absolvuje Caimi již příští týden, kdy se v okolí Villamartínu zúčastní Andaluské rally (11. až 16. května).

Kromě Caimiho, Rodriguese a Bühlera zůstává továrním jezdcem Hera také Ind CS Santosh.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu