Baja Aragón: Suverénní Barreda. Brabec skončil v nemocnici

Rubrika: Baja Aragón, FIM SP baja, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Dobře rozjetá Baja Aragón 2021 měla pro Jana Brabce nepříjemný konec. Český motocyklista figuroval po první etapě na šestém místě, o den později však po pádu skončil v péči lékařů.

Joan Barreda, Baja Aragón 2021
Joan Barreda, Honda CRF450 Rally, Monster Energy Hofs Team. Baja Aragón 2021. © Baja Aragón Media

Úvodní etapa dala motocyklistům značně zabrat. Teplota vzduchu šplhala ke čtyřicítce a motorkáři navíc vyráželi na trať páteční rychlostní zkoušky (180 km) až po průjezdu všech osobních automobilů, side-by-side i desítky kamionů.

„Dnešní speciálka byla velice náročná, bylo potřeba udržet koncentraci a neustále kličkovat mezi velkými kameny. Je pravda, že jsem držel dobré tempo, i když to nebylo jednoduché, protože některé úseky byly po průjezdu všech aut v opravdu špatném stavu,“ popsal Joan Barreda, který s Hondou vedl o minutu a 23 sekund před Lorenzem Santolinem na továrním Shercu.

Janu Brabcovi (KTM) patřila po prvním dnu šestá příčka s devítiminutovým odstupem od vedoucího Barredy, necelé tři minuty ztrácel na pátého Portugalce Ruie Gonçalvese s dalším fabrickým Shercem.

Tatra 815 6x6 "Babča", Vimos Publishing
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

V sobotu bylo na programu dalších 321 měřených kilometrů rozdělených do dvou rychlostních zkoušek. Ovšem Brabcovy naděje na vynikající výsledek se rozplynuly už v úvodní části dopolední speciálky. Po pádu asi na 40. kilometru byl s hematomem v oblasti břicha transportován na pozorování do nemocnice v Zaragoze.

Roli favorita potvrdil Barreda. Španěl byl nejrychlejší na obou měřených úsecích závěrečné etapy a prestižní domácí podnik vyhrál už popáté. O druhé místo celkově připravil Santolina na závěrečném úseku Toscha Schareina s Husqvarnou.

V kategorii čtyřkolek zvítězil Francouz Alexandre Giroud s více než desetiminutovým náskokem před krajanem Jérômem Connartem (oba Yamaha).

BAJA ARAGÓN 2021 – MOTOCYKLY (SP FIM)
konečné výsledky
1. 1 Joan Barreda Honda CRF450 Rally Monster Energy Hofs Team 6:34:39
2. 3 Tosha Schareina Husqvarna FE450 Husqvarna Motos Arribas +4:43
3. 2 Lorenzo Santolino Sherco RTR 450 Rally Team Sherco Rallye +4:51
4. 5 Joan Pedrero Rieju 450 Shad LS2 +16:44
5. 6 Rui Gonçalves Sherco RTR 450 Rally Team Sherco Rallye +19:06

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu