Baja Aragón: Bronz pro Fesh Fesh, i když Ford málem přišel o střechu

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Dvoudenní Baja España Aragón 2021 je minulostí. Ostravský tým Fesh Fesh Group vybojoval v kvalitně obsazené kategorii kamionů třetí místo, přestože při odjezdu do Španělska bylo hlavním cílem otestování techniky před blížící se Rally Dakar 2022.

Tomáš Vrátný, Baja Aragón 2021
Tomáš Vrátný/Bartłomiej Boba/Jaromír Martinec, Ford Cargo Evo I, Fesh Fesh Team. Shakedown před Baja Aragón 2021. © Fesh Fesh Team

Rally měla tři rychlostní zkoušky. V páteční části pozlobilo posádku Tomáše Vrátného ucpané palivové vedení. Po odstranění závady odjel nový speciál Ford Cargo Evo I velmi slušně druhou speciálku, ale v sobotní třetí etapě se opakoval problém s palivovou soustavou. Tým Fesh Fesh tak nakonec bral bronz. První místo v kategorii kamionů patří týmu Big Shock! Racing Martina Macíka.

„Naši účast hodnotím velmi pozitivně. Je to spousta zkušeností, spousta zážitků. Právě na menších závodech, jako je tento, máme zažívat problémy, protože tady se daleko snáz řeší. Je to příprava na větší rally, jako je Dakar nebo Silk Way. Tam už by se takové věci stávat neměly. Hodně jsme se prali s tlakem paliva, ale nakonec jsme cíl zvládli,“ komentuje účast týmu Fesh Fesh jeho šéf Tomáš Vrátný, který zároveň řídí celou skupinu Ostra.

„V sobotní druhé etapě jsme při průjezdu pod jedním z mostků na trase bohužel špatně odhadli stopu a zavadili jsme střechou o mostní oblouk. Byla to slušná pecka, ale naštěstí to byly pouze vrchní lamináty, a s tím si snadno poradíme,“ doplňuje informace ze závodu Vrátný.

Tisková zpráva Fesh Fesh Group [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu