Howesovi nevyšla parádička pro TV štáb a přišel o vedení

Rubrika: Dakar 2023, Moto/Quad  

Tovární jezdec Husqvarny Skyler Howes přišel ve středu po pěti etapách o vedení v průběžném hodnocení Rally Dakar 2023 v kategorii motocyklů, ale do následující maratonské etapy půjde z výhodné pozice. Na první pozici Američana vystřídal Kevin Benavides s tovární KTM.

Skyler Howes, Dakar 2023
Skyler Howes, Husqvarna FR 450 Rally, Husqvarna Factory Racing. © ASO/DPPI

Skyler Howes vyrážel na trať krátké speciálky (114 km) desáté etapy jako třetí a s prvními dunami Pusté končiny se potýkal o šest a půl minuty dále než Kevin Benavides. Argentinec byl ve středu čtvrtý (Howes patnáctý) a přes sedm minut najel také na týmového kolegu Tobyho Price, což vítězi dakarské rally z roku 2021 stačilo, aby oba soupeře v celkové klasifikaci přeskočil. Před zítřejší maratonskou etapou Benavides vede o minutu a půl před Howesem, třetí Price ztrácí dvě minuty a deset sekund.

„Věděli jsme, co nás v dunách Pusté končiny čeká, ale dnešní krátkou speciálku jsem pojal spíš konzervativně. Chtěl jsem mít jistotu, že zítra, kdy dun bude víc, budu mít dobrou startovní pozici, abych mohl v maratonské etapě zaútočit,“ tvrdí Skyler Howes. „Celkově to bylo dobré, jen jsem prožil jednu pernou chvilku, když jsem se snažil udělat parádičku pro vrtulník televizního štábu, ale dopad jsem nezvládl úplně ideálně.“

Kliknutím na obrázek přejdete do našeho e-shopu.
Kliknutím na obrázek přejdete do našeho e-shopu.

O letošní druhé a celkově třetí dakarské etapové vítězství pro indickou značku Hero se ve středu zasloužil Ross Branch. Botswaňan byl o 21 sekund rychlejší než Adrien Van Beveren (+ 21 s), který zůstává na čtvrtém místě průběžného pořadí nejlepším z jezdců továrního týmu Hondy.

Třetím časem se blýskl Michael Docherty. Ve Spojených arabských emirátech žijící Jihoafričan při svém dakarském debutu postoupil už na devatenáctou příčku celkově a v klasifikaci nováčků o tři minuty předstihl Francouze Neelse Therica.

Martin Michek byl v etapě z Harazu do Sabhá se sedmiminutovou ztrátou čtrnáctý. Jezdec týmu Orion – Moto Racing Group dnes za sebou nechal Howese, Price i Branchova týmového kolegu Sebastiana Bühlera. Celkově jihočeský závodník udržel dvanáctou příčku s odstupem necelých 38 minut od Matthiase Walknera (KTM), který dnes připravil Lorenza Santolina (Sherco) o desáté místo průběžného hodnocení.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu