Morocco Desert Challenge 2023 poznamenala další tragédie

Rubrika: Morocco Desert Challenge, Moto/Quad, Rally Dakar  

Pouhý den po tragické nehodě francouzské posádky Patrice Garrouste, Laurent Lichtleuchter zasáhla bivak Morocco Desert Challenge 2023 další smutná událost. Ve čtvrtek 27. dubna zemřel na trati páté etapy z Foum Zguidu do M’hamidu motocyklista Bram van der Wouden.

Bram van der Wouden
Bram van der Wouden. © Africa Eco Race Media

Bezvládné tělo nizozemského závodníka ležící vedle jeho motocyklu zaregistrovali další soutěžící, kteří na místo přivolali lékařskou pomoc. Avšak zdravotnický personál už bohužel mohl pouze konstatovat smrt. Osmačtyřicetiletý jezdec kategorie malle moto zemřel v důsledku přehřátí organismu a vyčerpání.

Bram van der Wouden se dříve věnoval motokrosu a následně sbíral zkušenosti v amatérských rally. V roce 2020 se zúčastnil Africa Eco Race a o rok později si chtěl poprvé vyzkoušet Rally Dakar. Musel však podstoupit operaci ruky a svou premiéru na nejpopulárnější maratonské rally světa o rok odložil.

Na Dakar se otec dvou dcer poprvé vydal roku 2022, kdy startoval v kategorii Original by Motul (malle moto), tedy bez asistence. V průběhu soutěže prokázal velkou míru odhodlání a úctyhodnou schopnost sebezapření, když v závodě pokračoval navzdory následkům havárie, při níž ve druhé etapě utrpěl zlomeninu žebra a další tři si pohmoždil. Po sedmé etapě ale musel vzdát kvůli technické závadě.

Na Dakar se chtěl vrátit i letos, ale nakonec přihlášku neodeslal, když pořadatelé omezili počet motocyklistů vpuštěných do závodu na pouhou stovku. Během roku proto chtěl absolvovat závody jako Morocco Desert Challenge a při nich se připravovat na plánovaný dakarský comeback v roce 2024.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu