Dakar 2019: Pro Olgu Roučkovou další velká premiéra

Rubrika: Rally Dakar, S×S  
/ Aktualizováno:

Letos v lednu se Olga Roučková nesmazatelně zapsala do dějin české účasti na Rally Dakar, když jako první Češka slavnou soutěž dokončila, a o dvanáct měsíců později si připíše další primát.

Quadistka Olga Roučková a motocyklistka Gabriela Novotná se 6. ledna 2018 staly historicky prvními Češkami, které do Rally Dakar odstartovaly. Zatímco Novotná musela kvůli zranění po desáté etapě odstoupit, populární Ollie zvládla všech čtrnáct soutěžních dní, se svou Yamahou QDY 700 L v barvách týmu Moto Racing Group (MRG) obsadila v kategorii čtyřkolek 26. příčku a navždy už zůstane první rodačkou z české kotliny, která Dakar dokončila.

34letá závodnice se do Jižní Ameriky vrátí i na počátku příštího roku, opět pojede pod hlavičkou MRG, ovšem všechno ostatní bude úplně nové a rodačka ze severočeského Děčína se navíc postará o další české poprvé…

Společně s Danielem Zelenkou tentokrát tvoří první českou posádkou, která bude bojovat v kategorii SxS, jež je na Dakaru od roku 2017 hodnocena samostatně. Ani tady ale ještě výčet premiér nekončí, protože Roučková totiž s buggynou SxS dosud nikdy nezávodila, neboť nový Can-Am Maverick X3 XRS Turbo se dokončoval hodně na poslední chvíli, a Zelenka jede na Dakar jako úplný nováček.

Celá sestava se tak bude sehrávat de facto až v peruánské poušti, přesto tým nejede do Jižní Ameriky bez ambicí.

„Bude to úplně něco nového. Přes dvanáct let jsem řídila čtyřkolku a patřila ke špičce. Tohle je nová výzva. Letos se mi podařilo Dakar dokončit, teď máme i ambice,“ přiznává Olga Roučková. „Jsem závodnice a jedu závodit. Celý tým kolem mě udělal tolik práce, že chci za každou cenu dojet a umístit se co nejlépe. Budeme určitě hodně kopat v písku, ale takový je Dakar, a s Danem se na to moc těšíme.“

Rally Dakar 2019 odstartuje 6. ledna v Limě a skončí tamtéž o jedenáct dní později. Na účastníky čeká trasa dlouhá přes 5500 kilometrů, z nichž se téměř 3000 pojedou na čas a převážně v písku.

Tým MRG bude mít své zastoupení také v kategorii motocyklů a čtyřkolek.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu