Kamion pro Dakar 2022 si Macík vybere po Maroku

Rubrika: Dakar 2022, Kamiony, Rallye du Maroc, Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Martin Macík ml., František Tomášek a David Švanda odstartují v pátek 8. října do Rallye du Maroc, která v jejich případě představuje nejnáročnější prověrku před Dakarem 2022. V Maroku se posádka představí s novým kamionem Iveco Powerstar, jenž v týmu Big Shock! Racing dostal familiární jméno Arnošt. Podle pocitů v cíli se Macík rozhodne, jestli si pro lednový Dakar vybere nový vylepšený vůz nebo sáhne po starším, ověřeném a spolehlivém „Karlovi“, se nímž vyhrál tři etapy na Dakaru 2021.

Iveco Powerstar, Big Shock! Racing
Iveco Powerstar "Arnošt" před odjezdem na Rallye du Maroc 2021. © Big Shock! Racing

Možnost volby

Nadcházející Rallye du Maroc je pro tým Big Shock! Racing hlavně zátěžovým testem, který má odhalit Arnoštovy dětské nemoci. Zatím není rozhodnuto, zda s ním Martin Macík pojede Dakar 2022.

„V tuto chvíli je vše otevřené. Uvidím, jak se mi s Arnoštem pojede v Maroku. V Sedlčanech máme Karla připraveného v nejlepší možné kondici. Je vyzkoušený, spolehlivý, rychlý. Rozhodnu se až po skončení Rallye du Maroc. Každopádně není vůbec špatné, když máte možnost vybírat si před Dakarem ze dvou perfektních kamionů,“ říká Martin Macík ml.

Pro italského klienta

V Maroku bude závodit také další nové Iveco Powerstar, které v sedlčanských dílnách MM Technology právě dokončili pod taktovkou šéfa týmu Martina Macíka staršího pro italského klienta.

„Myslím, že úspěchy a odolnost naší techniky během posledních let vzbudily respekt. A začaly se nám ozývat zahraniční zájemci o Karlovo dvojče,“ popisuje Martin Macík st.

Tatra 815 6x6 "Babča", Vimos Publishing
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Zájem projevili i zástupci italské společnosti Italtrans, kteří si objednali stavbu totožného kamionu jako je Karel.

„Zajímavé je, že člověk, který za týmem stojí, se mnou v roce 2004 ještě v Africe závodil na Dakaru. Přijeli za námi a plácli jsme si. Speciál, který má u nás v dílně ‚krycí jméno‘ Vincenzo, si teď bude jeho italská posádka testovat,“ dodává Macík st.

Italský tým plánuje s novým Ivecem také účast na Rally Dakar 2022, při níž by čeští mechanici z MM Technology měli zajišťovat kompletní technický servis.

Ochutnávka „dakarských“ novinek

Karavana servisních vozů týmu Big Shock! Racing se pod vedením dakarského veterána Ládi Fajtla vydala směr Maroko už koncem minulého týdne. Zbytek výpravy letí do Marrákeše a odtud se přepravuje ve vypůjčených vozech do Zagory, jež je centrem Rallye du Maroc. Všichni členové týmu se těší nejen na test nového kamionu v dunách Sahary, ale také na novinky organizátorů, které se za tři měsíce objeví i na Rally Dakar.

Iveco Powerstar, Italtrans
Iveco Powerstar z dílen MM Technology pro tým Italtrans. © MM Photography

„Navigace opět prošla změnou. Přibylo čudlíků. Marocká rally mi pokaždé pomáhá trochu se s novými věcmi sžít,“ říká navigátor František Tomášek, který jako člen prioritní posádky měl už během letošního Dakaru možnost vyzkoušet záludnosti elektronického roadbooku.

Rallye du Maroc začne ve čtvrtek 7. října dopoledními technickými přejímkami, v pátek čeká na závodníky úvodní prolog a do cíle posádky dojedou po pěti napínavých písečných etapách ve středu 13. října.

Tisková zpráva týmu Big Shock! Racing [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu