Abu Dhabi: Luciano Benavides posílil pozice KTM

Rubrika: Abu Dhabi Desert Challenge, FIM MS CCR, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Třetí etapa Abu Dhabi Desert Challenge 2019 opět výrazně promíchala pořadím na nejvyšších příčkách průběžného hodnocení kategorie motocyklů. Výsledkové zemětřesení se však netýkalo Sama Sunderlanda. Brit si díky druhému etapovému vítězství upevnil vedení. Záda mu navíc nyní kryje mladý kolega z továrního týmu KTM Luciano Benavides.

Úvodní podnik Mistrovství světa FIM v cross-country rally 2019 se dnes přehoupl do své druhé poloviny. Do nejdelší etapy letošního ročníku ADDC vyrážel Sunderland jako pátý a rychle začal dojíždět soupeře startující před ním. Zkušený Brit v dunách nezaváhal a do cíle dorazil v první skupině.

Sunderland vyhrál úterní rychlostní zkoušku s téměř tříminutovým náskokem před Kevinem Benavidesem (Honda) a celkově má na první pozici k dobru necelých třináct minut.

Sam Sunderland, Abu Dhabi Desert Challenge 2019
Sam Sunderland, KTM 450 Rally, Red Bull KTM Factory Racing. Abu Dhabi Desert Challenge 2019. © KTM/RallyZone

„Počasí dnes bylo mnohem lepší, méně foukalo, takže bylo lépe vidět, ale v poušti to není nikdy jednoduché. Až do dotankování jsem jel úplně naplno, abych dojel všechny před sebou,“ řekl Sam Sunderland. „Máme za sebou třetí etapu, ale dva dlouhé dny jsou pořád ještě před námi. Musím udržet koncentraci až do posledního kilometru. Je tam spousta pastí a tento závod vás dokáže snadno nachytat. Vždycky musíte mít nějakou strategii, protože nikdy není o ničem rozhodnuto, dokud nedojedete až do cíle.“

Argentinec Kevin Benavides včera bolestivě upadl na již dříve poraněné rameno, přesto ve třetí etapě bojoval jako lev. Odměnou mu byl druhý čas a posun na čtvrtou příčku průběžného pořadí.

Kevin Benavides, Abu Dhabi Desert Challenge 2019
Kevin Benavides, Honda CRF 450 Rally, Monster Energy Honda Team. Abu Dhabi Desert Challenge 2019. © HRC/RallyZone

„Z výsledku mám samozřejmě radost, protože jedu se zlomeným žebrem a bolavým ramenem. Zajel jsem dobrou erzetu, i když bolest přetrvává. Pro mě je jasným cílem dokončení závodu,“ konstatoval Kevin Benavides.

Na druhou příčku celkově postoupil Benavidesův mladší bratr Luciano, který s druhou tovární KTM využil dobré startovní pozice i „svezení“ se Sunderlandem.

„Prvních sto kilometrů jsem jel sám, ale pak mě dojel Sam. Od té chvíle jsem se snažil držet za ním a tak to bylo až do cíle,“ popsal Luciano Benavides.

Do hájemství jezdců továrních týmů pronikl dnes třetí Jihoafričan Aaron Maré na soukromé KTM.

Jako první vyrážel na trať vítěz předchozí etapy José Ignacio Cornejo s další tovární Hondou. Také on dojel do cíle ve skupině hlavních favoritů, na nejrychlejšího Sunderlanda však ztratil dvanáct minut a ve výsledcích etapy se zařadil na osmé místo. Přesto Chilan figuruje na třetí pozici průběžného pořadí, pouhé tři sekundy za druhým Lucianem Benavidesem.

Ze třetího na páté místo klesl Andrew Short. Američan musel nedaleko před cílem opravovat svou tovární Husqvarnu a v hodnocení etapy mu patřil až jedenáctý čas (+ 40 min).

Andrew Short, Abu Dhabi Desert Challenge 2019
Andrew Short, Husqvarna FR 450 Rally, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Abu Dhabi Desert Challenge 2019. © Husqvarna

„Celkově to byl dobrý den a je škoda, že jsem měl sedmnáct kilometrů před cílem rychlostní zkoušky drobný technický problém. Naštěstí jsem ho dokázal vyřešit, ale opravou jsem ztratil nějaký čas. Ovlivní to můj výsledek v závodě, ale bylo lepší závadu odstranit, než riskovat,“ věří Andrew Short.

Ve středu 3. dubna pokračuje ADDC 2019 čtvrtou etapou. Celkem na jezdce čeká 521 kilometrů, z nichž se 286 pojede na čas v rámci další rychlostní zkoušky.

Průběžné pořadí Abu Dhabi Desert Challenge 2019

Motocykly po 3. etapě

1. Sam Sunderland KTM 450 Rally 11:00:24
2. Luciano Benavides KTM 450 Rally +12:48
3. José Ignacio Cornejo Honda CRF 450 Rally +12:51
4. Kevin Benavides Honda CRF 450 Rally +23:11
5. Andrew Short Husqvarna FR 450 Rally +44:36
6. Mark Ackerman Husqvarna F 450 Rally Replica +57:36

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu