Africa Race 2019: Ullevålseter vyhrál etapu, Kvapil ztratil

Rubrika: Africa Eco Race, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Pål Anders Ullevålseter na motocyklu KTM vyhrál druhou etapu Africa Eco Race 2019 a přiblížil se vedoucímu Alessandru Botturimu. Krok s nejlepšími drží Slovák Martin Benko.

Do etapy z Le Momie do Agdalu vyrážel dvojnásobný vítěz Africa Eco Race dvě minuty za Botturim, který s Yamahou vyhrál úterní speciálku. Už po 80 ze 434 kilometrů dnešní rychlostní zkoušky dokázal Nor svého soupeře dostihnout a až do cíle se držel na dohled. Díky tomu umazal z Italova náskoku rovných sto sekund. Před třetí etapou oba dělí čtyři a půl minuty.

„Byla to dlouhá a různorodá speciálka,“ hodnotil Alessandro Botturi. „Navigace nebyla jednoduchá, ale ještě nikdy jsem neviděl tak precizní roadbook, jako je tento. S Pålem Andersem jsme dnes společně na motorkách strávili pět hodin a 430 kilometrů. Je mi potěšením jet společně s ním. Dobře jsme spolupracovali.“

Ullevalseter, Africa Race 2019
Lukáš Kvapil, Husqvarna 450 Rally, LR Horse Power. Africa Eco Race 2019. Foto: AER Media

Třetí čas dne zaznamenal Simone Agazzi s Hondou. V průběžném hodnocení kategorie motocyklů poskočil Ital ze šesté na třetí příčku, ovšem jeho ztráta na prvního Botturiho je už skoro půlhodinová.

Slovák Martin Benko (KTM) byl před dvěma lety na Africa Eco Race třetí a na umístění na stupních vítězů si brousí zuby znovu. Ve druhé etapě zaznamenal stejný progres jako Agazzi, když ze sedmého vystoupal na čtvrté místo.

Spokojený ve středu nebyl Lukáš Kvapil (Husqvarna), který se v prvních dunách trápil. Na trati strávil téměř o čtyři hodiny více než nejrychlejší Ullevålseter a v průběžné klasifikaci motocyklistů mu patří 35. pozice.

Ve čtvrtek 3. ledna je na programu třetí marocká etapa z Agdalu do Assy. Ze 415 kilometrů se nebude závodit jen na posledních čtrnácti. Na posádky čekají rychlé, byť kamenité marocké cesty i průjezd hornatou oblastí.

Africa Eco Race 2019 – MOTOCYKLY po 2. etapě
1. Alessandro Botturi Yamaha 6:32:32
2. Pål Anders Ullevålseter KTM +4:29
3. Simone Agazzi Honda +27:21
4. Martin Benko KTM +44:09
5. Felix Jensen KTM +1:01:19
15. Ján Zaťko KTM +2:05:51
35. Lukáš Kvapil Husqvarna +4:07:04

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu