Dakar 2019: Martin Macík může pokračovat jen mimo hlavní klasifikaci

Rubrika: Kamiony, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Posádka Martina Macíka se druhého týdne Rally Dakar 2019 může zúčastnit již pouze mimo hlavní klasifikaci. Po opravě utrženého kola v páteční etapě musela Liazka týmu Big Shock Racing místy volit alternativní trať a minula WP6, kam by se s poškozeným vozem bez pohonu přední nápravy a brzd dostávala jen těžko. Sportovní komisaři ji nakonec pustí dál jen v rámci tzv. půlmaratonu.

Dakarský půlmaraton je letošní novinkou a mohou se do něj zapojit posádky automobilů, buggy SxS a kamionů, které odstoupily v průběhu první poloviny soutěže. V hodnocení etap budou tyto stroje figurovat mezi ostatními účastníky pokračujícími v hlavní soutěži, do celkové klasifikace už ale zahrnuty nebudou a budou mít vlastní pořadí.

V nedělní šesté etapě bude situace „odpadlíků“ velmi složitá, protože odstartují až za všemi automobily a kamiony pokračujícími v hlavní soutěži. V dalších dnech určí jejich startovní pořadí výsledek předchozí etapy s tím, že účastníci půlmaratonu mohou vždy vyrážet až za 25 nejlepšími z hlavní soutěže.

„Celý tým je připraven předvést v druhé části závodu to nejlepší, co v něm je, a naplno dál bojovat v samostatné soutěži,“ slibuje Martin Macík.

Do rychlostní zkoušky šesté etapy z Arequipy do San Juanu de Marcona odstartuje Macík s navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Lukášem Kalankou v neděli 13. ledna v 19:04 SEČ.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu