Dakar 2019: Zraněný Prokop jede dál díky brufenu a adrenalinu

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Martin Prokop s Janem Tománkem zvládla náročnou osmou etapu Rally Dakar 2019, přestože jihlavský závodník musel bojovat nejen s dunami a soupeři, ale také s nepříjemnou bolestí.

Po pondělní havárii spojené s těžce pohmožděným zápěstím bylo otázkou, zda a jak bude moci Martin Prokop pokračovat v cestě za obhajobou, nebo vylepšením sedmého místa, které vybojoval na Dakaru 2018. V úterní etapě před závodníky stály opět vysoké peruánské duny se zrádným měkkým pískem a 360 kilometrů v měřeném úseku. Prokop však navzdory zranění předvedl skvělý výkon a sedmým nejlepším časem potvrdil také sedmou příčku v průběžné klasifikaci soutěže.

„Dnes se jela druhá nejdelší etapa, většinou v dunách a naštěstí jsme se přes ně dokázali bezpečně dostat. Asi mi ještě trochu zabíraly silné prášky z večera, do toho brufeny a pořádná dávka adrenalinu,“ popisuje Martin Prokop svůj recept na úspěšné zdolání dalšího vyčerpávajícího dakarského dne. „Jel jsem na jistotu, opatrnou stopu a předem jsem si plánoval a připravoval se na každé zatočení volantem, abych levému zápěstí co nejvíce ulevil. Naštěstí jsem nemusel řešit žádné krizové situace, při kterých bych musel ruku zapojit do řízení naplno a silně trhnout volantem. Máme dvě etapy do konce letošního extrémního Dakaru a i přes všechny nepříjemnosti musíme být spokojení, udržet tempo a soustředění potřebné na uhájení slušného výsledku.“

Tomáš Ouředníček, Dakar 2019

Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem dokončili etapu na dvacátém místě a v celkovém pořadí se posunuli na osmnáctou příčku.

„Dnes jsme zajeli slušně, bez defektu nebo jiných potíží,“ hodnotí Tomáš Ouředníček. „Na rozdíl od předcházejících etap si nemám za co nadávat. Když jsem viděl ty vysoké duny, na které se máme vydrápat, říkal jsem si, že snad není ani možné se přes ně dostat. Takže jsem jen podřadil, šlápl na plyn a Shrek od MP-Sports nás tam dovezl. Neuvěřitelné!“

Tisková zpráva týmu MP-Sports (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu