Toby Price znovu operován, zápěstí dostalo na Dakaru krutě zabrat

Rubrika: Moto/Quad, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Pouhých šest dní po oslavách svého druhého dakarského vítězství v kategorii motocyklů musel Toby Price na další operaci zraněného zápěstí, které pod extrémním náporem v peruánských dunách utrpělo vážné poškození.

Tovární jezdec KTM si zlomil zápěstní kůstku počátkem prosince ve Španělsku, kde necelý měsíc před startem Rally Dakar 2019 absolvoval s týmem závěrečnou přípravu. Následovala operace v Barceloně a rekonvalescence doma v Austrálii.

Ačkoliv první operace dopadla dobře, účast v náročném závodě ještě před úplným zahojením zlomeniny způsobila komplikace. A to znamenalo jediné: okamžitý návrat na operační stůl.

„Před pěti nebo šesti týdny zafixovali zlomenou člunkovitou kost a zdá se, že se vše podařilo celkem slušně vrátit na původní místo,“ popisuje doktor Steve Andrews ve videu, které Price zveřejnil na sociálních sítích. „Bohužel pod zátěží, které bylo zápěstí při vaší jízdě vystaveno, se větší kousek kosti dostal do otvoru, jímž šroub procházel vaším scaphoideem. Začalo se to bortit, nehojí se to a distální konec šroubu se začal pohybovat, čímž vytvořil velkou dutinu na distální straně vaší člunkovité kosti.“

„Pokud to tak necháme, nezahojí se to, protože to není správně fixované a hroutí se to na špatnou stranu. Musíme vyjmout šroub a pod jiným úhlem tam dát jiný. Využijeme kosti, která tam ještě je a je dobrá, ale také uděláme štěp z vaší kyčelní kosti a vyplníme jím dutinu vzniklou ve vaší člunkovité kosti.“

Vítěz Rally Dakar 2016 a 2019 během oslav letošního triumfu přiznal, že v závěru už byly bolesti jen těžko snesitelné. Nutnost dalšího chirurgického zákroku proto pro něj nebyla žádným překvapením.

„Tohle jsem zrovna nechtěl slyšet, ale něco takového jsem očekával. Dnes mě čeká operace, ale co, vyhrál jsem s tím Dakar. Řekl bych, že za tohle to stálo!“ napsal Toby Price v komentáři k videu.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu