Lazaret u KTM: Pod nůž musel i Walkner. A hned třikrát!

Rubrika: Moto/Quad, Rally Dakar  

Dakar 2019 opět potvrdil, jak drsní jsou jeho účastníci v kategorii motocyklů. Toby Price vybojoval své druhé dakarské vítězství za cenu obrovských bolestí, které mu působila zlomená zápěstní kůstka. Loňský vítěz a letos celkově druhý Matthias Walkner jel od čtvrté etapy se zlomeným kotníkem!

Minulý čtvrtek, týden po skončení Dakaru, se Matthias Walkner musel svěřit do péče chirurgů. Vyšetření, která po soutěži absolvoval, totiž prokázala zlomeninu kotníku. Tovární jezdec KTM se zranil v průběhu čtvrté etapy mezi Arequipou a Moqueguou, jež byla zároveň první ze dvou maratonských. Obhájce vítězství z roku 2018 dopadl po jednom ze skoků do protisvahu.

„Můj fyzioterapeut předal snímky z výpočetní tomografie doktoru Hoserovi, který se nám obratem ozval zpátky a doporučil mi, abych okamžitě podstoupil operaci,“ popisuje Matthias Walkner. „Nejedná se o nijak neobvyklé zranění, ale problém je, že zlomenina je už čtrnáct dní stará, talus je jednou z podpůrných kostí v noze a po celou dobu byl plně namáhán. Doufejme, že to nebude tak zlé a rekonvalescence proběhne dobře.“

Matthias Walkner

A ještě dvakrát

To však není všechno. Walkner si v nemocnici ještě nějakou dobu pobude. Další dva zákroky jsou naplánovány na tento týden.

„Rozhodl jsem se, že si nechám také opravit zničené křížové vazy. Když vám dvakrát až třikrát ročně vypadne koleno, není to pro chrupavku zrovna moc dobré. Kromě toho mi vyndají čep ze stehna. Celkem hezký program na další týdny, ne?!“ bilancuje 32letý Rakušan.

Začátek sezony MS se blíží

Minulou středu, tedy jen o den dřív, podstoupil operaci zápěstí Walknerův týmový kolega Toby Price.

Zatím není jasné, jak dlouhou rekonvalescenci si zranění vyžádají a zda budou Walkner a Price k dispozici týmu Red Bull KTM Factory Racing pro úvodní podnik FIM Mistrovství světa v cross-country rally, v němž Australan obhajuje titul šampiona. Úvodní Abu Dhabi Desert Challenge se jede na přelomu března a dubna.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu