Team De Rooy potvrdil start na Morocco Desert Challenge

Rubrika: Kamiony, Morocco Desert Challenge  
/ Aktualizováno:

Dubnová Morocco Desert Challenge (MDC) za poslední roky vyrostla v jednu z nejoblíbenějších a nejlépe obsazovaných maratonských rally. Přestože soutěž odstartuje až za více než měsíc, pořadatelé už několik týdnů postupně zveřejňují jména přihlášených týmů a posádek. V kategorii kamionů se představí i Petronas Team De Rooy Iveco.

Nizozemská sestava bude na MDC pokračovat ve vývoji nového Iveca Powerstar s nezávislým zavěšením kol. Za volant tentokrát usedne Ton van Genugten.

„Čekali jsme na některé díly, ale už je máme. Proto jsme mohli potvrdit přihlášku. Teď usilovně pracujeme na tom, aby byl kamion připraven včas,“ popisuje šéf týmu Gerard de Rooy. „Na Morocco Desert Challenge startují téměř čtyři desítky kamionů, proto je z našeho pohledu velice vhodná pro test Powerstaru s nezávislým zavěšením.“

„Pro mě to je nový truck,“ pokračuje Ton van Genugten. „Gerard s ním jel na Silk Way Rally [2017], Wulf van Ginkel na Africa Eco Race [2018] a teď je řada na mně. O Morocco Desert Challenge jsem slyšel tolik dobrého, že jsem nemohl odmítnout.“

Gerard de Rooy, Silk Way Rally 2017
První soutěží Powestaru s nezávislým zavěšením byla Silk Way Rally 2017. © Team De Rooy

V Maroku se Van Genugten bude muset obejít bez Petera Willemsena, který jej na letošním Dakaru navigoval k sedmému místu v kategorii kamionů. Proto se dohodl se svým bývalým spolujezdcem Antonem van Limptem, jenž už navíc na MDC startoval.

„Je důležité, aby nový kamion testovali různí lidé. Díky tomu najedeme kilometry a můžeme vůz dál vyvíjet,“ vysvětluje De Rooy hlavní důvody, proč tentokrát s novým Powerstarem nepojede sám.

Morocco Desert Challenge 2019 odstartuje 12. dubna v Agadiru. Na programu je osm etap. Rychlostní zkoušky měří celkem více než 2 700 kilometrů a trať pořadatelé připravili prakticky bez přejezdů. Vyhlášení vítězů proběhne 20. dubna v Saïdii.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu