Nová zkušenost: Adrien Van Beveren pojede rally s Citroënem R5

Rubrika: Zajímavosti  
/ Aktualizováno:

Tovární jezdec Yamahy Adrien Van Beveren si příští týden odbude svou premiéru za volantem soutěžního vozu. S Citroënem C3 R5 týmu PH Sport se postaví na start populární Rallye Le Touquet, která ve dnech 15. až 16. března zahájí letošní sezonu francouzského asfaltového šampionátu v rally.

Van Beveren si tratě Le Touquet vyzkoušel už v letech 2014 a 2017 v roli předjezdce (viz video níže). První ostrý start měl v plánu loni.

„Soutěže jsem se chtěl zúčastnit už před rokem, ale zranění z Dakaru mi to nedovolilo,“ připomíná Adrien Van Beveren zlomeninu klíční kosti, která jej v Jižní Americe vyřadila z boje o vítězství. Při testech vozu před francouzskou rally navíc zjistil, že bolest je stále příliš velká. Proto svůj debut odložil.

„Letos mám skvělé podmínky. Pojedu s C3 R5 od PH Sportu, který na Dakaru připravoval techniku pro Sébastiena Loeba. Jednoho dne bych chtěl jet s autem i Dakar, ale zatím jsem stále stoprocentně profesionální motocyklový závodník.“

Na Le Touquet bude 28letého Francouze navigovat zkušený krajan Xavier Panseri, který má na svém kontě pět startů na Dakaru (v roce 2015 třetí s Krzysztofem Hołowczycem) a hlavně bohatou a úspěšnou kariéru v klasických automobilových soutěžích především po boku Bryana Bouffiera. Ještě před Le Touquet absolvuje Panseri už koncem tohoto týdne dubajskou baju. Peugeot 3008 DKR připravuje pro posádku Al Qassimim, Panseri také PH Sport.

K dosud nejlepším výsledkům Adriena Van Beverena patří tři vítězství ve slavném francouzském plážovém závodě Enduropale du Touquet (2014-16). V roce 2016 byl při debutu na Rally Dakar šestý, o rok později skončil těsně pod stupni vítězů. Loni na Dakaru čtyři dny vedl, ale po pádu v desáté etapě musel odstoupit. Stupně vítězů atakoval také letos, kdy jej ze závodu vyřadila porucha motoru v předposlední etapě.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu