Boris Vaculík se připravuje na Dakar 2020

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Tisíce fanoušků sledovaly na konci března na Autodromu Sosnová setkání dakarských týmů. Nechyběl zde ani Boris Vaculík se svým Fordem F150, který představil plány a novinky pro letošní sezónu.

Na rozdíl od předchozí účasti v roce 2018, kdy Dakar nedokončil pod hlavičkou týmu Barth Racing, vstupuje do příprav se svým vlastním týmem 3RCZ.com.

Další novinkou je změna na místě navigátora, když Martina Plechatého nahradí zkušený motocyklový jezdec Rudolf Lhotský.

„Do letošní sezóny měním nejenom tým, ale i spolujezdce. Martin Plechatý z pracovních důvodů bohužel nemůže odjet všechny závody, a tak jsme se dohodli, že začnu hledat nového navigátora. Martinovi tímto děkuji za jeho služby a věřím, že i on se do závodního vozu, nebo na čtyřkolku znovu vrátí.“

„S Rudou Lhotským se dobře známe z Barth Racingu a doufám, že i v závodním voze nám bude spolupráce fungovat, což si ověříme již v květnu na maďarské Riverside Baja,“ řekl k nadcházející spolupráci Boris Vaculík.

Boris Vaculík, Dakar Setkání 2019
Boris Vaculík / Rudolf Lhotský, Ford F-150. Dakar Setkání 2019. © DAKAR MANIA/Martin Blažek

Rudolf Lhotský se po zraněních kolene pokoušel vrátit za řídítka motocyklu, ale absolvování soutěží na horkém sedadle spolujezdce považuje za novou výzvu.

„Nabídka od Borise přišla ve chvíli, kdy jsem se po 14 měsících opět posadil na motorku. Ale pauza byla delší, než jsem čekal, a usoudil jsem, že bych se nedokázal kvalitně na Dakar 2020 na motorce připravit. Proto jsem nabídku přijal a doufám, že zkušenosti z motorky zužitkuji i v autě,“ říká Rudolf Lhotský.

Přípravy na Dakar 2020 jsou již v plném proudu. Soutěžní Ford prošel kompletní repasí a vylepšením některých komponentů, upravuje se nový asistenční kamion a připravuje veškeré technické zázemí.

Před Dakarem čeká tým několik přípravných závodů.

„Po již zmíněné maďarské Riverside Baja absolvujeme ještě dvě baji a na podzim se chystáme na některý z afrických závodů, abychom si procvičili jízdu v dunách. Zatím není jisté, kde se Dakar 2020 pojede, ale věříme, že v nově vybrané lokalitě bude dostatek písečných dun, které dělají tento závod jedinečným,“ doplnil Vaculík.

Tisková zpráva týmu 3RCZ.com (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu