Merzouga: Al-Attiyah bloudil, přesto suverénně vede

Rubrika: Merzouga Rally, S×S  
/ Aktualizováno:

Nasser Al-Attiyah a Mathieu Baumel potvrzují i při premiérovém startu s vozem kategorie side-by-side své mimořádné postavení na světové scéně cross-country rally. Katarsko-francouzská posádka byla nejrychlejší v nedělním prologu Merzouga Rally 2019, vyhrála také obě úvodní etapy a díky tomu v průběžném hodnocení vede už s více než třičtvrtěhodinovým náskokem.

Pro Nassera Al-Attiyaha je Merzouga Rally první soutěží za volantem buginy SxS. K dispozici však má špičkové náčiní týmu South Racing, jenž zajišťuje pro Can-Am i provoz jeho tovární stáje.

Na Merzouze si trojnásobný dakarský vítěz zatím počíná naprosto suverénně a o vedení jej nepřipravilo ani drobné zaváhání ve druhé etapě.

„Ztratili jsme se!“ hlásil Nasser Al-Attiyah po dojezdu do cíle úterní etapy. „Posledních pět kilometrů jsme jeli za jedním motocyklistou, ale ukázalo se, že udělal navigační chybu. Přesto to byl úžasný den, pořád se bavíme a hodně se učíme. Věděli jsme, že se budeme snažit podat špičkový výkon, ale to nic nemění na našem respektu k ostatním jezdcům. Těším se na maratonskou etapu!“

Nasser Al-Attiyah, Merzouga Rally 2019
Nasser Al-Attiyah, South Racing. Merzouga Rally 2019

Druhý je po dvou etapách Dani Solà. Bývalý juniorský mistr světa v rally, který se ve WRC mihl i v továrních týmech Mitsubishi a Ford, v lednu debutoval na Rally Dakar. V Peru startoval Španěl se speciálem SxS, ovšem ve třídě Open. Proto byl zařazen do kategorie automobilů, v níž obsadil 39. místo. V Maroku nyní získává hlavně další zkušenosti.

„Dakar byl úžasná zkušenost, i když jsme bojovali s technikou. Chci se zlepšovat a Merzouga Rally je na to ideální. Tato rally dokonale prověří navigační i jezdecké schopnosti. Je to můj první krok na cestě k možnému návratu na Dakar,“ připustil Dani Solà.

Fanouškům klasických automobilových soutěží není neznámé ani jméno Conrada Rautenbacha, který má na svém kontě čtyři sezony v juniorském mistrovství světa v rally a další dva roky v elitní kategorii WRC. V roce 2009 byl dokonce členem juniorského týmu Citroënu. O rok dříve obsadil při Rally Argentina čtvrté místo absolutně.

Conrad Rautenbach, Merzouga Rally 2019
Conrad Rautenbach / Ola Fløene, Can-Am Maverick X3. Merzouga Rally 2019. © ASO/V. Eleuterio

Společně s Rautenbachem objevuje krásy cross-country rally navigátor Ola Fløene, jehož jistě není potřeba představovat ani mladším příznivcům WRC. Nor se může pochlubit úspěšnou kariéru po boku takových osobností MS rally, jakými jsou Andreas Mikkelsen (společně vyhráli Rally Catalunya 2015), Mads Østberg nebo Pontus Tidemand.

Před maratonskou etapou Merzouga Rally figurují na třetí pozici.

Ve středu 3. dubna pokračuje Merzouga Rally 2019 první částí maratonské etapy, jejíž speciálka měří 229 km. Večer posádky přenocují v maratonském bivaku, kde se budou muset obejít bez zázemí a pomoci svých týmů.

Průběžné pořadí Merzouga Rally 2019

SxS po 2. etapě

1. Al-Attiyah / Baumel Can-Am 8:19:25
2. Solà / Lafuente Can-Am +46:16
3. Rautenbach / Fløene Can-Am +55:53
4. Pitout / Bersey Can-Am +1:19:45
5. Medero / Ortega Can-Am +1:31:25

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu