Merzouga: Al-Attiyah v SxS zářil a chce repete

Rubrika: Merzouga Rally, S×S  
/ Aktualizováno:

Nasser Al-Attiyah a Mathieu Baumel si při Merzouga Rally 2019 poprvé vyzkoušeli závodění v kategorii SxS. A bleskově se v novém prostředí etablovali. Až na jednu výjimku byli nejrychlejší na všech měřených úsecích a v celkovém hodnocení zvítězili s náskokem převyšujícím hodinu a půl.

Al-Attiyah s Baumelem v Maroku startovali se speciálem Can-Am Maverick X3 týmu South Racing. Katarsko-francouzská dvojice vedla už po úvodní etapě o více než 22 minut a v dalších dnech se soupeřům neustále vzdalovala. Pouze v předposlední etapě, která byla zároveň druhou maratonskou, obsadili druhou příčku. I tehdy však za sebou nechali své hlavní rivaly.

Nasser Al-Attiyah, Merzouga Rally 2019
Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel, Can-Am Maverick X3, South Racing. Merzouga Rally 2019. © Red Bull Content Pool

„Atmosféra v bivaku byla celou dobu úžasná. Je to jeden ze závodů, které jsem si za celou svou kariéru užil nejvíce,“ chválil trojnásobný dakarský vítěz Nasser Al-Attiyah. „S Mathieuem jsme se tento týden hodně naučili. Doufám, že se za rok budu moct vrátit. Stal se ze mě velký fanoušek závodění se SxS a bylo by skvělé, kdybychom dokázali přimět více špičkových dakarských jezdců, aby si to vyzkoušeli.“

„Poznali jsme, o čem je závodění se SxS a hodně jsme se naučili. Pro spolujezdce je to méně stresující než v autě, takže je to větší zábava. Merzouga Rally je opravdu dobrou volbou pro každého, kdo chce poznat cross-country rally,“ dodal Mathieu Baumel.

Nasser Al-Attiyah, Merzouga Rally 2019
Nasser Al-Attiyah / Mathieu Baumel, Can-Am Maverick X3, South Racing. Merzouga Rally 2019. © ASO/A. Vialatte

Al-Attiyah s Baumelem se letos zatím zúčastnili tří cross-country rally (Dakar, Qatar CCR a Merzouga) a všechny tři vyhráli.

Druhé místo obsadil Conrad Rautenbach ze Zimbabwe s norským spolujezdcem Olou Fløenem. Bývalý jezdec juniorského týmu Citroënu v mistrovství světa v rally se při debutu na Dakaru v roce 2017 (Toyota Hilux) blýskl devátým místem absolutně a ve stejném roce si se SxS vyzkoušel poprvé také Merzougu. Nyní spolupracuje s lidmi kolem navigátora Dirka von Zitzewitze a připravuje se na návrat na dakarskou rally.

Juan Miguel Medero, Merzouga Rally 2019
Juan Miguel Medero / Diego Ortega Gil, Can-Am Maverick X3, Escuderia Delfi Sport Melilla. Merzouga Rally 2019. © ASO/V. Eleuterio

Třetí skončil Juan Miguel Medero, jehož navigoval dvojnásobný vítěz soutěže v kategorii čtyřkolek Diego Ortega Gil. Merzouga byla jejich prvním společným závodem v rámci přípravy na Dakar 2020.

O umístění na stupních vítězů bojoval i další bývalý účastník MS rally Dani Solà, kterého však z předposlední etapy vyřadily technické problémy. Španěl tak soutěž dokončil s vysokou penalizací až jako čtrnáctý.

Výsledky Merzouga Rally 2019

SxS

1. Al-Attiyah / Baumel Can-Am 17:30:11
2. Rautenbach / Fløene Can-Am +1:36:29
3. Medero / Ortega Can-Am +1:59:28
4. Hinojo / Blanco Can-Am +2:50:12
5. Pitout / Bersey Can-Am +2:55:15

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu