Bolivijci vydali zatykač na bývalého ředitele Rally Dakar

Rubrika: Moto/Quad, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Podle informací tamních médií vydalo státní zastupitelství v bolivijském městě El Torno zatykač na Etienna Lavigneho, jenž do března zastával pozici ředitele Rally Dakar. Případ souvisí se zákazem startu čtyřkolkáře Juana Carlose Salvatierry na lednové dakarské rally.

O čtvrtečním vydání zatykače informovala bolivijská média, která však prakticky výhradně citují tiskovou zprávu rozeslanou Salvatierrovými PR zástupci.

Ve zmíněné zprávě je uvedeno, že zatykač podepsal José Heraldo Tarqui Flores, prokurátor policejního okrsku El Torno v soudním obvodě Santa Cruz de la Sierra. Podle odůvodnění se měl Lavigne dopustit tří trestných činů: podvodu, padělání soukromého dokumentu a výmazu nebo zničení dokumentu.

Na základě zatykače může být Lavigne kdekoliv na území Bolívie zadržen a předveden k výslechu do sídla zvláštní jednotky pro boj proti zločinu v El Tornu.

Celý spor vznikl těsně před startem Rally Dakar 2019. Pořadatelé neumožnili Salvatierrovi start na čtyřkolce Barren Racer, se kterou se soutěže v předchozích letech účastnil Kees Koolen. Bolivijský závodník už v té době obvinil představitele pořádající společnosti A.S.O. z nelegální úpravy dokumentů, které jim zaslal.

O sporu jsme podrobněji informovali v článku

Kontroverze na Dakaru: Bolivijec viní pořadatele z diskriminace

V lednu podal Salvatierra žalobu také v Peru, kde se 41. ročník slavné soutěže konal.

Vydání zatykače nekomentoval ani bolivijský závodník, ani A.S.O.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu