MDC 2019: Premiérové etapové vítězství pro nový kapotovaný MAZ

Rubrika: Kamiony, Morocco Desert Challenge  

Sice s denním zpožděním, ale přeci. Běloruský tovární tým MAZ-Sportauto mohl v pondělí večer na Morocco Desert Challenge alespoň decentně oslavit premiérové etapové vítězství nového „kapotniku“ 6440RR.

Po přezkoumání dat z GPS zrušili organizátoři dvě pětiminutové penalizace, které byly posádce Sergeje Vjazoviče uděleny za domnělé minutí dvou skrytých kontrolních bodů v průběhu druhé etapy Morocco Desert Challenge 2019.

Trojice Vjazovič, Zaporoščenko, Sačuk tudíž v kategorii kamionů oficiálně vyhrála nedělní dějství o 8 minut a 58 sekund před Nizozemcem Roelandem Voermanem (MAN). Nový MAZ 6440RR tak při svém soutěžním debutu triumfoval hned ve druhé etapě, do které odstartoval!

I po anulaci trestu figuruje Vjazovič na třetí pozici průběžného hodnocení, ovšem jeho odstup od vedoucího Voermana se snížil na necelých 17 minut. Na průběžně druhého Petera Versluise (MAN) ztrácí Bělorus před úterní čtvrtou etapou jen 2 minuty a 21 sekund.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu