Motokrosař Petr Bartoš míří na Dakar 2020

Rubrika: Dakar 2020, Moto/Quad, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Při premiéře Rally Dakar v Saúdské Arábii se v bleděmodrých barvách Moto Racing Group představí dvojice českých motocyklistů. Novým týmovým kolegou Milana Engela se stal dvojnásobný motokrosový evropský šampion Petr Bartoš.

Tým Ervína Krajčoviče se na spolupráci s českou motokrosařskou legendou dohodl na počátku dubna. Ve stejné době si Petr Bartoš poprvé vyzkoušel dakarskou motorku na offroadové trati v Milovicích. Jako člen týmu MRG se poprvé oficiálně představí dnes, v neděli 5. května, v rámci doprovodného programu druhého podniku domácího motokrosového šampionátu v Pacově.

„Během posledních měsíců projevilo zájem o spolupráci s naším týmem několik jezdců ze zahraničí, konkrétně z Itálie a Francie. Já se ale stále snažím vybírat pro náš tým hlavně to nejlepší z Čech, respektive z českých jezdců, kteří se chtějí do dobrodružství a dřiny jménem Dakar pustit,“ vysvětluje Ervín Krajčovič.

Více k tématu:

Dakar nebyl můj sen, ale je to výzva

rozhovor s Petrem Bartošem
po prvním testu dakarské motorky

Loučení s Pedrerem?

Zajímavá zpráva pro české fanoušky nejspíš přinese méně radosti těm španělským. Potvrzení dvoučlenné české motorkářské sestavy nenechává příliš prostoru pro pokračování spolupráce se zkušeným Joanem Pedrerem, jenž za MRG startoval na Dakaru letos poprvé.

„Joana si nesmírně vážím jako člověka i jezdce. Pro mě samotného znamenala naše dosavadní spolupráce obrovský posun vpřed, a to jak lidsky, tak profesně. Trápí mě to, ale musím připustit, že tak na 85 procent pro Joana místo nezbyde,“ připouští majitel týmu MRG. „Upřímně říkám, že kdyby o spolupráci neprojevil zájem Petr, pokračoval bych s Pedrerem.“

„Žádný sport, a ten náš obzvlášť, se na profesionální úrovni nedá dělat bez partnerů. To je realita. My za sebou máme převážně české firmy, které z marketingového hlediska zajímají především domácí jezdci. To je naprosto pochopitelné, my to respektujeme a veškeré podpory si nesmírně vážíme.“

Ervín Krajčovič, Dakar 2019
Ervín Krajčovič, Moto Racing Group. Rally Dakar 2019. © MRG

Pro zkušenosti do Španělska a Afriky

Celý tým včetně nováčka Bartoše by se měl na konci července zúčastnit španělské Baji Aragón. Generálkou na Dakar pak bude říjnová Rallye du Maroc. Ve hře je také účast na tuniské Rallye El Chott, která startuje jen několik dnů po marockém závodě. Samozřejmostí je série pravidelných individuálních i společných tréninků a testů.

Kromě dvoučlenné motocyklové „sekce“ by měl tým Moto Racing Group na Dakaru 2020 opět reprezentovat i čtyřkolkář Tomáš Kubiena a posádka Olga Roučková, Daniel Zelenka v kategorii SxS.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu