Al-Attiyah a Baumel opět se SxS. Oba za volantem

Rubrika: S×S, Zajímavosti  
/ Aktualizováno:

Svůj debut v kategorii SxS ozdobili Nasser Al-Attiyah a Mathieu Baumel vítězstvím na dubnové Merzouga Rally. A závodění s buginou si pochvalovali. Teď se k Mavericku X3 vrací.

S buggy Can-Am týmu RM Sport absolvují třetí podnik francouzského šampionátu ve vytrvalostních cross-country závodech, který se uskuteční o víkendu 29. a 30. června. Závodit se bude na čtyřkilometrovém okruhu La Grémuse u Olivetu, jenž bezprostředně sousedí s Orleansem.

V průběhu šestihodinovky usedne za volant nejen Nasser Al-Attiyah, ale také Matthieu Baumel. Třetím členem posádky bude někdejší dakarská hvězda Thierry Magnaldi. 56letý Francouz má na svém kontě devatenáct startů na Dakaru, který zdolal jak za řídítky, tak za volantem. V roce 1999 obsadil při svém posledním startu v kategorii motocyklů druhé místo. O sedm let později dokázal se Schlesserovou buginou vyhrát dvě etapy.

Mathieu Baumel & Thierry Magnaldi
Mathieu Baumel (vlevo) a Thierry Magnaldi při testování ve Fontjoncouse. Zdroj: FB M. Baumel

Baumel a Magnaldi se na počátku tohoto týdne zúčastnili týmového testování v jihofrancouzském Fontjoncouse. Baumel se kromě dalších soupeřů utká také se svou manželkou Barbarou, která bude s Yamahou YXZ 1000 R hájit barvy konkurenčního Teamu Sud Ouest 4×4.

Al-Attiyahův a Baumelův program bude na přelomu června a července nabitý. 6h Orleánsu se jede necelý týden před Silk Way Rally, která startuje 6. června v ruském Irkutsku. Katarsko-francouzská posádka se závodu zúčastní s Toyotou Hilux. SWR je jedním z nemnoha světových cross-country podniků, které Al-Attiyah dosud nepokořil. Jeho maximem zatím zůstávají dvě druhá místa.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu