Na Silk Way Rally vyjíždí i severočeský kamion

Rubrika: Tiskové zprávy  
/ Aktualizováno:

Už tento víkend v Rusku odstartuje jedna z nejdelších a nejtěžších rally světa – slavná Silk Way. Na startu bude i kamion z dílny severočeského konstruktérského týmu MKR Technology, ve kterém pojede holandský pilot Martin van den Brink.

„I s ohledem na vývoj nových speciálů pojede Silk Way Rally jen jeden náš kamion. Martin usedne do kamionu Renault Trucks CBH, kterému říkáme Sherpa. Letošní Silk Way bude úplně jiná než v předchozích letech, takže jsme sami zvědaví na její průběh. Bude to dlouhé a hodně náročné,“ podotkl šéf židovického týmu Mario Kress.

Holanďan Martin van den Brink pojede v barvách týmu Mammoet Rallysport ve svém oblíbeném speciálu se zkušeným navigátorem Wouterem de Graaffem. Trojici v kabině doplňuje Martinův syn Mitchel van den Brink. Posádka odstartuje s kamionem číslo 301.

V součtu na ni čeká deset etap a více než pět tisíc kilometrů, z nichž více než polovina je měřených. Program začíná pátečními technickými přejímkami a pokračuje sobotním večerním startovním ceremoniálem v Irkutsku na Speranského náměstí. Zostra se rally rozjede v neděli nejkratší dvěstěpadesátikilometrovou etapou, při které se závodníci dostanou k nejhlubšímu jezeru na světě, Bajkalu, a dojedou k prvnímu bivaku.

Martin van den Brink, Silk Way Rally 2018
Martin van den Brink, Renault CBH 385 Sherpa, Mammoet Rallysport. Silk Way Rally 2018. © MKR Technology

Zatímco závodníci budou zápasit s nástrahami nových regionů, diváci budou mít možnost sledovat je na cestě přes východní Sibiř, ruskou tajgu, mongolské stepi, čínské pláně a písky pouště Gobi. Letošní Silk Way rally vede přes území tří států – Ruska, Mongolska a Číny. Závěrečný ceremoniál proběhne v úterý 16. července v malebném městečku Tun-chuang přímo na úpatí vysokých dun.

„Organizátoři vybrali ty nejnáročnější geografické oblasti s terény, které jsou vhodné pro rally. Letos bude závodní trať pokrývat pět klimatických zón!“ upozornil Mario Kress.

Nedělní úvodní etapa hned na začátek se všemi zatřese. Padesát měřených kilometrů po úzkých cestách v sibiřské tajze. Na prvních kilometrech je trať tvrdá a kamenitá. Jezdce čekají lesní cesty, říční koryta a prašné cesty v sibiřských kopcích, po nichž si všichni odpočinou v příjemném bivaku, který se nachází přímo na břehu jezera Bajkal.

Tisková zpráva MKR Technology (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu