Seriál o Kamazu: Natáčení na Silk Way i závěrečný celovečerák

Rubrika: Kamiony, Zajímavosti  
/ Aktualizováno:

Projekt připravovaného televizního seriálu o týmu Kamaz-Master pojímají Rusové opravdu velkoryse. A na veřejnost postupně pronikají další informace. Naposledy díky producentu Maximu Leščenkovi.

Podle současných plánů se mohou fanoušci těšit na dvě osmidílné sérii, po kterých bude následovat celovečerní film. Společnost Art Vision Pictures pracuje na přípravě projektu už několik let a na počátku června definitivně potvrdila jeho realizaci. Režie se ujme známý ruský filmař Fjodor Bondarčuk, jenž je údajně také původním iniciátorem celé myšlenky.

„Našimi konzultanty jsou mnozí členové týmu Kamaz-Master, autoři scénáře se doslova ponořili do jejich práce,“ popisuje Maxim Leščenko. „Studovali každý detail. Od toho, jak mluví, až po způsob, jak dýchají. Radili jsme se s vedoucími pracovníky, piloty, navigátory, mechaniky i dalšími členy týmu, seznámili jsme se s jeho historií. Poznali jsme, kolik fyzických i morálních sil všichni věnují své práci. Jedná se o velice dobrou kombinaci rodiny, fanatismu, oddanosti a odpovědnosti vůči sobě, sportu, týmu i městu. Členy týmu Kamaz-Master vnímáme jako prototypy hrdinů, ale seriál bude o týmu jako celku.“

Kamaz-Master, Dakar 2019
Natáčení seriálu bude probíhat i ve skutečném bivaku během závodu. © Kamaz-Master

Natáčení první série odstartuje v Naběrežnych Čelnach na počátku roku 2020 a podle Leščenka není vyloučené, že se v seriálu objeví i tovární piloti Kamazu. Hlavní postavy by však měly být fiktivní a těchto rolí by se měli ujmout populární ruští herci.

Producent seriálu slibuje i atraktivní pasáže přímo ze závodů. Z mnoha zřejmých důvodů však před Dakarem dostane přednost „domácí“ soutěž.

„Máme v plánu účast na Silk Way. Je možné, že část bivaku týmu bude mít fiktivní výbavu a bude v ní i další kamion. Celé se to bude se skutečnou rally prolínat. Ale je samozřejmé, že se nám nepodaří natočit úplně všechno, protože rally je prostě skutečný sportovní podnik. Závod natočíme s využitím skutečné atmosféry, ale zároveň podle připraveného scénáře,“ uzavřel Leščenko.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu