Aragón: Tovární týmy i české překvapení

Rubrika: Baja Aragón, FIM SP baja, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Velmi solidním obsazením se může Baja Aragón 2019 pochlubit i v kategorii motocyklů. Třetí a zároveň předposlední podnik Světového poháru FIM v bajách přilákal na start dva tovární týmy a několik dalších zajímavých jmen.

O obhajobu loňského vítězství se v okolí Teruelu pokusí Michael Metge, jenž bude jedním z pěti jezdců tovární stáje Sherco TVS. Francouzovými kolegy budou Španěl Lorenzo Santolino, Ind Aravind Prabhakar, jeho krajanka Aishwarya Pissay a další Ind Harith-Noah Koitha-Veettil, který se v nedávné minulosti prosazoval na tratích v Německu a Belgii, ovšem ve sjezdech na horských kolech.

Konkurenční Hero MotoSports nasadí ve Španělsku Portugalce Joaquima Rodriguese a Inda Santoshe Chunchunguppeho, kteří na rozdíl od Paula Gonçalvese a Oriola Meny nedostali v první polovině července příležitost při Silk Way Rally.

Na seznamu přihlášených figuruje také sedm z jedenácti nejlepších jezdců průběžného pořadí Světového poháru FIM v bajách. Kromě vedoucího Francouze Benjamina Melota nebudou chybět zatím čtvrtý Kuba Piątek, pátý Sultan Al Balooshi, sedmý Tomás de Gavardo, osmý Abdullah Al-Shatti, desátý Ivan Donoso a jedenáctý Mohammed Al Balooshi.

K největším favoritům musíme počítat zkušeného a rychlého Španěla Joana Pedrera, na něhož v letošní sezoně nezbylo místo v českém týmu Moto Racing Group.

Joan Pedrero, Morocco Desert Challenge 2019
Joan Pedrero, KTM 450 Rally Replica, LS2 IES. Morocco Desert Challenge 2019. © MDC Media/Rallymaniacs

Přitom právě v sestavě MRG se objevuje další nové jméno. Baja Aragón by měla být první cross-country soutěží pro Martina Michka. Několikanásobný český šampion je dalším motokrosařem, jehož následujícím sportovním cílem se stala účast na Rally Dakar.

Zapomenout nesmíme ani na dvojici jezdců polského Orlen Teamu. Adam Tomiczek a Maciej Giemza o sobě dali poměrně hlasitě vědět třeba na letošní Silk Way Rally, v jejíchž výsledcích se oba prosadili do první desítky.

Baja Aragon 2019 odstartuje v Teruelu v pátek 26. července. Během dvou dní absolvují účastníci závodu 810 kilometrů, z nichž se 400 pojede v rámci čtyř rychlostních zkoušek.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu