Aragón: Macík, Valtr i Bonver Dakar Project

Rubrika: Baja Aragón, Kamiony  
/ Aktualizováno:

České týmy se příští víkend na Baja Aragón pokusí prodloužit vítěznou sérii, kterou na španělské soutěži v kategorii kamionů drží už od roku 2014. Čtyři z devíti přihlášených vozů dorazí do Teruelu právě z České republiky.

Posádka Jaroslav Valtr, Miroslav Zbranek, Radim Kaplánek před rokem zvítězila s Tatrou Jamal ostravského týmu Bonver Dakar Project. Valtr by se měl letos na tratích Baja Aragón objevit znovu, ovšem se zcela novou sestavou.

Šternberský jezdec je přihlášen pod hlavičkou vlastního Valtr Racing Teamu a s posádkou tvořenou svými syny Jaroslavem a Michalem. V ostrém soutěžním tempu by měl poprvé otestovat zbrusu nové Iveco PowerStar, přestože v seznamu přihlášených je u jeho jména zatím uvedena „šestikolka“ Volvo. Důvod je prozaický. V době odesílání přihlášky Valtr ještě čekal na formální předání svého speciálu a jeho tým neměl k dispozici potřebné dokumenty. Se souhlasem pořadatelů proto vepsal do přihlášky provizorně jiný automobil.

Martin Macík, testování Tunisko 2019
Martin Macík/František Tomášek/David Švanda, Iveco, Big Shock Racing. Testování Tunisko 2019. © Big Shock Racing

První závod s identickým vozem absolvuje také tým Big Shock Racing. Jako jezdec triumfoval Martin Macík mladší ve Španělsku předloni. Na svém kontě má však také vítězství z roku 2009, kdy byl členem vítězné posádky společně se svým otcem Martinem Macíkem starším a navigátorem Josefem Kalinou. Letos se kromě nového speciálu představí také s pozměněnou posádkou. Soutěžní debut čeká palubního mechanika Davida Švandu.

Bonver Dakar Project nasadí stejně jako před rokem dva Jamaly, ovšem za jejich volanty usednou zahraniční jezdci. Konkrétně se jedná o Francouze Richarda Gonzaleze a Španěla Javiera Mariezcurrenu.

Baja Aragon 2019 odstartuje v Teruelu v pátek 26. července. Během dvou dní absolvují posádky 810 kilometrů, z nichž se 400 pojede v rámci čtyř rychlostních zkoušek.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu