Vozidla týmu Fesh Fesh na Baja Aragón chybět nebudou

Rubrika: Tiskové zprávy  

Závodní speciály Tatra Jamal ostravského závodního týmu Fesh Fesh Tomáše Vrátného se již popáté vydaly do španělského města Teruel, kde se zúčastní 36. ročníku tradiční rally Baja Aragón. Fesh Fesh letos poskytne vozidla a týmové zázemí španělské a francouzské posádce.

Společnost Fesh Fesh Group se kromě provozování profesionálního závodního týmu zabývá také stavbou závodních speciálů a jejich pronájmem. V letošním roce využívají těchto služeb dva zahraniční týmy, které budou mít příležitost vyzkoušet si vozidla s jinou koncepcí podvozku, než se kterou se standardně účastní nejrůznějších závodů.

Za volant žluté tatrovky usedne Javier Mariezcurrena. Španěl se deset let účastnil evropského poháru tahačů, takže rozhodně nebude v závodním kamionu žádným nováčkem.

„Jsem zvyklý na trať s rovným povrchem, závod tohoto typu je pro mě premiérou,“ říká pilot Javier Mariezcurrena. „V kabině kamionu na okruhu jsem sám, tady jsme silný tým a věřím, že se nám závod podaří absolvovat na výbornou.“

Jeho kopilot Angel Irribaren se již patnáct let pohybuje v oblasti rally jako navigátor a na tomto postu absolvoval dvakrát i Rally Dakar. Třetím členem posádky je zkušený Facundo Vitoria, který má za sebou na Rally Dakar devět účastí v kategorii osobních vozů i kamionů.

Posádka červené Tatry bude reprezentovat zemi galského kohouta. Pilotem je Richard Gonzalez. Francouz je od roku 2005 ředitelem týmu Sodicars Racing Voici a má na kontě 14 účastí na Rally Dakar. Letošní Baja Aragón pak bude jeho druhou za volantem závodního kamionu.

Navigátor Guillaume Gonzalez se Dakaru zúčastnil třikrát, a kromě toho sbíral své spolujezdecké zkušenosti na mnoha dalších menších rally, rozhodně se tedy nejedná o žádného začátečníka. To samé platí i o mechaniku Jean-Philippe Salviatovi. Ten dakarskou rallye absolvoval desetkrát a také pro něj bude letošní Baja Aragón již druhou v pořadí.

Oba týmy budou mít servisní podporu v podobě dvou doprovodných vozů a mechaniků závodního týmu Fesh Fesh.

Stihlo se i krátké testování

Konvoj doprovodných vozidel, která na vlecích vezla závodní speciály, se vydal na cestu do Španělska v neděli 21. července ráno tak, aby v úterý odpoledne dorazil na testovací okruh Masia Pelarda, kde proběhlo ve středu testování a příprava na závod. Poté se tým přesunul do města Teruel do areálu muzea Dinopolis, kde jej ve čtvrtek čekaly klasické administrativní a technické přejímky. Samotný závod začne v pátek 26. července.

Oblíbená rallye

Baja Aragón je klasický kratší závod, který mnohé týmy vnímají jako tréninkovou platformu. Jede se v členité krajině středního Španělska v okolí města Teruel, kde terén svým charakterem připomíná marocké etapy. Trať je poměrně rychlá, ovšem tím zrádnější mohou být rozbité kamenité úseky. Tato rally je rovněž známá svými nevypočitatelnými klimatickými podmínkami – téměř pravidelně posádky zaskočí hustý přívalový déšť, který prašné cesty rázem promění v blátivou klouzačku. O to pestřejší pak celý závod je, a proto je mezi příznivci rally tak oblíbený.

Tisková zpráva týmu Fesh Fesh (editováno)

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu