Team De Rooy mění a možná rozšiřuje sestavu

Rubrika: Dakar 2020, Kamiony  
/ Aktualizováno:

Petronas Team De Rooy Iveco potvrdil příchod dvou nových jezdců. Ve hře je také varianta, že do prvního ročníku Rally Dakar v Saúdské Arábii nasadí více vozů než při letošním loučení s Jižní Amerikou.

Jisté je, že kromě Gerarda de Rooye budou na Rally Dakar 2020 hájit barvy nizozemského týmu také Janus van Kasteren ml. a Michiel Becx. Oba již mají s nejslavnější maratonskou rally světa své zkušenosti, ačkoliv ani jeden až do cíle zatím nedorazil.

32letý van Kasteren bral cross-country rally dlouho jen jako hobby. Majitel úspěšné firmy obchodující s obřími stavebními stroji si jednou dvakrát do roka dopřával starty na podnicích jako jsou Baja Aragón nebo Morocco Desert Challenge.

Janus van Kasteren, Dakar 2019
Janus van Kasteren/Erwin van den Bosch/Frank van Hoof, Renault K520, Mammoet Rallysport. Rally Dakar 2019

V roce 2018 ale učinil další krok: v roli rychlé asistence Martina van den Brinka debutoval na Dakaru. Start v barvách týmu Mammoet Rallysport a s Renaultem od MKR Technology si zopakoval také letos. Po technických problémech ale musel v obou případech odstoupit.

Na Dakaru 2020 se představí za volantem Iveca PowerStar.

44letý Becx debutoval na Dakaru až letos. Se speciálem MitJet postaveným podle pravidel pro americké pouštní baji závodil v kategorii automobilů. Ze soutěže odstoupil po havárii ve čtvrté etapě. Na svém kontě má také několik startů na Morocco Desert Challenge a na Baje Aragón.

U de Rooye bude plnit roli rychlé asistence. K dispozici dostane nově postavené Iveco Trakker.

Michiel Becx, Dakar 2019
Michiel Becx/Edwin Kuijpers, MidJet Off Road, Becx Competition. Rally Dakar 2019. © Becx Competition

Petronas Team De Rooy Iveco se Rally Dakar 2020 zúčastní se čtyřmi nebo pěti vozy. Podle oficiální tiskové zprávy týmu závisí finální počet také na výsledcích právě probíhajících jednání, například s Ivecem.

Na Dakaru 2019 byli de Rooyovými kolegy Argentinec Federico Villagra a Nizozemci Ton van Genugten s Maurikem van den Heuvelem. Po příchodu van Kasterena a Becxe je zřejmé, že minimálně jeden z těchto tří jezdců ze sestavy týmu vypadne.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu