Husqvarna prodloužila kontrakt s Andrewem Shortem

Rubrika: Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

V lednu vybojoval Andrew Short šesté místo na Rally Dakar, v červenci byl druhý na Silk Way Rally. Slušná vizitka. Mít takového jezdce ve své sestavě není k zahození. To si dobře uvědomují i v týmu Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Jeho vedení proto s Američanem prodloužilo současný kontrakt.

Andrew Short už má jistotu, v jakých barvách se představí na Dakaru 2020. 36letý Američan zůstává minimálně do konce příštího roku v tovární stáji Husqvarny.

Bývalý motokrosař se věnuje cross-country rally od roku 2017. V lednu 2018 debutoval na Dakaru. Přestože závěr závodu absolvoval se zlomeným kotníkem, dojel do cíle na sedmnáctém místě.

Během následující sezony pracoval Short na své rychlosti a navigačních dovednostech a letos sklízí ovoce. Kromě úspěchu na Dakaru si velmi dobře vede také v Mistrovství světa FIM v cross-country rally. Po zisku solidní porce bodů za páté místo na Abu Dhabi Desert Challenge zvládl výtečně Silk Way Rally a díky tomu figuruje v tabulce šampionátu na druhé pozici.

Andrew Short, Husqvarna
Andrew Short, Husqvarna FR 450 Rally, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. © Husqvarna

„Jsem nadšený, že v týmu zůstanu i další rok. Chvíli trvá, než rally pochopíte a dokážete konkurovat nejlepším. Nicméně věřím, že jsem se do této fáze nyní dostal,“ říká Andrew Short. „Stále se mám co učit, ale Dakar se stěhuje do Saúdské Arábie, což bude nová zkušenost pro všechny. Doufám, že pro mě osobně to bude výhoda a pomůže to mému dalšímu zlepšení.“

Hlavní důvody prodloužení kontraktu vysvětluje manažer továrního týmu Husqvarna Pela Renet: „Andrew se od svého debutu v rally hodně zlepšil, na posledním Dakaru si vedl velmi dobře a jeho výkonnost roste i nadále. Navíc se jedná o velkého profesionála, který na celý tým přenáší svou dobrou náladu.“

Shortovým týmovým kolegou zůstává Pablo Quintanilla. Po zranění, které utrpěl v závěrečné etapě letošního Dakaru, se Chilan chystá na návrat do kolotočem mistrovství světa při domácí Atacama Rally (1. až 7. září).

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu