Nani Roma poprvé testuje Borgward

Rubrika: Auto, Rallye du Maroc  
/ Aktualizováno:

Dvojnásobný dakarský vítěz Nani Roma v těchto dnech naplno zahájil práci pro svého nového zaměstnavatele. S Borgward Rally Teamem testuje v Maroku. První kilometry se speciálem BX7 DKR Evo ujel v sobotu.

„Vše je nové: tým, auto i spolujezdec. V takovém případě je člověk před prvním testovacím dnem přeci jen trochu nervózní,“ připustil Nani Roma. „Ale po něm jsme všichni spokojení. Auto je velmi stabilní, ovladatelné, v dunách se s ním jede příjemně. Tým je motivovaný a pozitivní dojmy mám i z prvního společného svezení v dunách s Danim [Oliverasem].“

Wevers Sport, který se třetím rokem stará o „dakarské“ aktivity automobilky Borgward, se v sobotu soustředil hlavně na zkoušku různých variant nastavení zavěšení.

Nani Roma, test Maroko 2019
Nani Roma/Dani Oliveras, Borgward BX7 DKR Evo, Borgward Rally Team. Test Maroko, září 2019. © Borgward Rally Team

„Myslím, že jsme našli správnou cestu. Zároveň však víme, že nás čeká spousta práce. Při testech nikdy nejste spokojeni. Vždycky víte, že to může být ještě lepší. Když něco vylepšíte, jedete rychleji, a když jedete rychleji, vylepšujete další věci,“ připomněl Španěl.

Na koci tohoto týdne se Roma a Oliveras postaví s Borgwardem na start pětietapové Rallye du Maroc.

„Rozumíme si velmi dobře,“ pochvaloval si Dani Oliveras. „Přesto si myslím, že i během marocké rally se budeme každý den víc a víc vzájemně poznávat. Zároveň však chceme dosáhnout také dobrého výsledku.“

Borgward Rally Team avizoval, že se Dakaru 2020 zúčastní se dvěma vozy. Jméno druhého pilota má být oznámeno v následujících týdnech.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu