Du Maroc: Van Loon pomáhal Prokopovi, pak sám havaroval

Rubrika: Auto, FIA SP CCR, Rallye du Maroc  

Erik van Loon a Sébastien Delaunay patřili k posádkám, pro které se pondělní etapa Rallye du Maroc 2019 proměnila v drama. Nizozemsko-francouzská dvojice přišla o sedmou příčku průběžného hodnocení.

Van Loon a Delaunay s Toyotou týmu Overdrive startovali do třetí etapy před Martinem Prokopem a Janem Tománkem, ale během dne je posádka týmu MP-Sports na trati předstihla. K havarovanému Fordu na 293. kilometru tak dorazili jako první.

Delaunay & van Loon, Rallye du Maroc 2019
Sébastien Delaunay (vlevo) a Erik van Loon před startem Rallye du Maroc 2019. © Van Loon Racing

„Včerejšek byl šílený. Zastavili jsme u Martina Prokopa, který měl velkou nehodu. Když byl v bezpečí a v rukou lékařského týmu, pokračovali jsme dál,“ popsal situaci Sébastien Delaunay. „Jenže jsme se na trať vrátili za několika soupeři, kteří byli pomalejší než my. Když jsme se pokusili jednoho předjet, něco jsme v prachu trefili. Poškodili jsme svou Toyotu a rozhodli se z etapy odstoupit.“

„Naše rozhodnutí bylo každopádně správné, protože bezpečnost dalšího účastníka má přednost před závodem. Dnes se do soutěže vrátíme a budeme pokračovat v přípravě na Dakar,“ uzavřel Francouz.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu