Al-Attiyahovo odstoupení odhalilo díru v brnění Toyoty

Rubrika: Auto, FIA SP CCR, Rallye du Maroc  

Odstoupení z předposlední etapy Marocké rally připravilo Nassera Al-Attiyaha a Mathieua Baumela o možnost vyhrát soutěž pošesté v řadě a otevřelo cestu Stéphanu Peterhanselovi s konkurenčním Mini k vítězství ve Světovém poháru FIA v cross-country rally 2019.

„Nasser na speciálce trefil kámen. Nešlo o nijak velký náraz, ale kámen zasáhl Hilux do naprosto špatného místa,“ vysvětluje šéf týmu Toyota Gazoo Racing SA Glyn Hall. „Podobný problém jsme nikdy dřív neměli. Rozhodně se ale jedná o díru v našem brnění. Musíme to prošetřit a co nejdříve napravit.“

Úder zničil senzor klikové hřídele, což vedlo k vyřazení řídícího systému motoru z provozu. Navzdory několika pokusům posádky i jejích týmových kolegů se vůz nepodařilo restartovat a musel být odtažen z tratě speciálky. Úkolu se opět zhostili Erik van Loon a Sébastien Delaunay, kteří o den dříve pomáhali Martinu Prokopovi a Janu Tománkovi po jejich vážné nehodě, později sami havarovali, a tak v úterý pokračovali už bez nároku na dobrý výsledek.

„Pro Nassera a Mathieua je to velké zklamání, protože tady v Maroku sahali po šestém vítězství v řadě. Negativně to může ovlivnit také jejich aspirace na vítězství v letošním světovém poháru. V tomto ohledu však musíme počkat na konečné výsledky soutěže. Až pak bude jasno,“ připomíná Hall.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu