Vítězný návrat Ignacia Casaleho

Rubrika: FIM MS CCR, Moto/Quad, Rallye du Maroc  
/ Aktualizováno:

Ignacio Casale je zpátky za řídítky čtyřkolky a bude patřit k favoritům Rally Dakar 2020. Při Rallye du Maroc ozdobil Chilan svůj opětovný vstup na mezinárodní scénu vítězstvím v kategorii quadů.

Po svém druhém dakarském vítězství v roce 2018 se Ignacio Casale pustil do nového dobrodružství. Podobně jako několik dalších čtyřkolkářů a motocyklistů zkusil štěstí v kategorii SxS. Loňskou sezonu zasvětil přípravě na Dakar 2019, ale poslední jihoamerický ročník slavné soutěže kvůli technickým problémům nedokončil.

Letos v létě se 32letý závodník ke čtyřkolkám po osmnáctiměsíční přestávce vrátil. V Jižní Americe absolvoval první závody a minulý týden vůbec poprvé ve své kariéře odstartoval do Rallye du Maroc.

Ignacio Casale, Rallye du Maroc 2019

Desetinásobný účastník Dakaru i v neznámém prostředí využil svých bohatých zkušeností. V úvodu soutěže odrazil nápor Francouze Alexandera Dutrieho, který se navíc třetí den dostal do problémů. V posledních dvou etapách si Casale pohlídal bezpečný náskok před zrychlujícím Polákem Rafałem Sonikem a v cíli mohl slavit cenné vítězství.

„Potřeboval jsem si od čtyřkolek trochu odpočinout, ale jsem zpátky a hodně motivovaný,“ vzkázal soupeřům Ignacio Casale. „Marockou rally jsem si chtěl vyzkoušet už dávno a mám radost, že se mi ji podařilo vyhrát. Byl to mimořádně těžký závod.“

Rafał Sonik, Rallye du Maroc 2019

Sonik si vítězství ve světovém poháru v kategorii čtyřkolek zajistil už po předchozí chilské Atacama Rally. Sezonu v Maroku uzavřel druhým místem.

„Začátek rally pro mě byl obtížný, hlavně druhá etapa, kdy mi špatně fungovalo GPS. Téměř dvě stě kilometrů jsem nemohl navigovat, což mě stálo spoustu času a sil. V průběžné klasifikaci jsem se propadl na čtvrté místo,“ rekapituloval Rafał Sonik. „V dalších třech etapách dnech jsem umazával svou ztrátu. Jsem rád, že je Ignacio zpátky. Závodění s ním mám rád, protože je to jezdec, který podává velice vyrovnané výkony. Tentokrát měl o něco víc štěstí než já.“

Rallye du Maroc 2019
ČTYŘKOLKY
konečné výsledky
1. Ignacio Casale Yamaha Raptor 23:00:29
2. Rafał Sonik Yamaha Raptor +29:48
3. Kamil Wiśniewski Yamaha Raptor +1:08:15
4. Romain Dutu Yamaha Raptor +2:24:27
5. Alexandre Dutrie Yamaha Raptor +2:50:09

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu