Dakar 2020 bez Gerarda de Rooye

Rubrika: Dakar 2020, Kamiony  
/ Aktualizováno:

Dvojnásobný vítěz Rally Dakar a jeden z hlavních favoritů kategorie kamionů Gerard de Rooy se na start prvního saúdskoarabského ročníku nepostaví. Soutěž absolvuje pouze v doprovodném voze.

Gerarda de Rooye dlouhodobě trápí problémy se zády. Ty byly také nepřímou příčinou zlomenin, kvůli nimž musel zcela vynechat Dakar 2010 a o rok později ze závodu odstoupil už po první etapě. Nyní Nizozemce čeká operace vyhřezlé ploténky.

„Není to tak vážné, ale nechci riskovat možné zhoršení,“ vysvětluje Gerard de Rooy. „Kvůli několika obratlům, které mám v horní části zad zafixované, jsou ty spodní více namáhány. Proto došlo k vyhřeznutí ploténky. V každodenním životě mě to příliš netrápí. Je to pod kontrolou a mohu dělat téměř vše. Problém představují rány, které tělo dostává během rally.“

„Při testování v Maroku to po několika dnech začalo bolet. Dva týdny tvrdých úderů opakujících se několikrát za den prostě představují v tuto chvíli příliš velké riziko.“

Gerard de Rooy, Dakar 2019
Gerard de Rooy/Darek Rodewald/Moi Torrallardona, Iveco PowerStar, Petronas Team De Rooy Iveco. Rally Dakar 2019. © Team De Rooy

Petronas Team De Rooy Iveco se Dakaru 2020 zúčastní se čtyřmi kamiony. Za volanty kapotovaných speciálů Powerstar usednou Janus van Kasteren, Vick Versteijnen a Albert Llovera, s Trakkerem pojede Michiel Becx.

Při de Rooyově absenci se v týmu nepředstaví ani jeden jezdec, který v jeho barvách letos v lednu absolvoval poslední jihoamerický Dakar. Nedočkáme se ani dakarské premiéry Powerstaru s nezávislým zavěšením.

„Ostatní nemají s tímto kamionem žádné zkušenosti a z praktického hlediska je lepší jet se čtyřmi technicky shodnými vozy,“ uzavírá de Rooy.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu