Silk Way 2020: Návrat do Moskvy i Kazachstánu

Rubrika: FIA SP CCR, FIM MS CCR, Silk Way Rally  
/ Aktualizováno:

Prestiž Silk Way Rally roste. A mezinárodní organizační výbor dělá maximum, aby v roce 2020 tento trend pokračoval. Jubilejní desátý ročník bude jedním z nejdelších v historii, jeho trať protne území tří států a ve hře budou body do obou nejprestižnějších šampionátů v cross-country rally.

Silk Way Rally 2020 odstartuje 3. července z Rudého náměstí v Moskvě. Odtud se účastníci o den později vydají přes Rusko a Kazachstán do čínského Urumqi, kde soutěž skončí 16. července. Cestou budou muset zdolat přibližně 8000 kilometrů rozdělených do dvanácti etap.

Úvodní speciálky v Rusku provedou závodníky lesnatou a hornatou krajinou, jakou tradiční účastníci znají z předchozích ročníků. V dalších dnech se karavana soutěže přesune do Kazachstánu, který soutěž hostil už v letech 2009, 2016 a 2017. Přesto pořadatelé slibují zcela nové tratě v poušti na jihu země, jež poskytne také zázemí pro jediný den odpočinku. Velké finále se odehraje v dunách čínské pouště Gobi.

Anton Šibalov, Silk Way Rally 2017
Kazachstán by měl tentokrát nabídnout více písku na úkor tradičních stepí. © SWR Media

„Připravujeme skvělou trať s několika překvapeními, o kterých přineseme další informace v průběhu následujícího měsíce. Museli jsme dát dohromady soutěž, která bude zajímavá a zároveň splní požadavky FIA a FIM,“ připomíná ředitel podniku Vladimir Čagin.

Kromě Mezinárodní motocyklové federace (FIM), která letní maraton premiérově zařadila do svého mistrovství světa v cross-country rally už letos, dospěli pořadatelé k dohodě i s Mezinárodní automobilovou federací (FIA). Silk Way Rally tak bude poprvé také jedním z pěti podniků světového poháru FIA, což by mělo vést k podstatnému zvýšení konkurence v této kategorii. Díky maratonskému formátu se budou získané body násobit koeficientem, což z účasti na SWR činí nezbytnost pro všechny uchazeče o titul.

„Pro desátý ročník jsme chtěli připravit trasu, která nebude logisticky komplikovaná, ale zároveň bude zajímavá ze sportovního hlediska,“ doplňuje Čaginův zástupce Frédéric Lequien. „Chceme poděkovat oběma mezinárodním federacím za podporu a důvěru. Zařazení do automobilového i motocyklového šampionátu znamená pro Silk Way další posun vpřed.“

PROGRAM
Silk Way Rally 2020
2. a 3. července Administrativní a technické přejímky v Moskvě
3. července Slavnostní start na Rudém náměstí v Moskvě
4. až 16. července 12 etap v Rusku, Kazachstánu a Číně
16. července Vyhlášení vítězů v Urumqi

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu