Libor Podmol začal trénovat na Dakar

Rubrika: Tiskové zprávy  

Vyhlásil účast na dakarské rally a myslí to vážně. Libor Podmol už má doma motocykl pro dálkové soutěže a začíná se naplno připravovat na příští ročník nejtěžší pouštní rally. Ten aktuální bude bedlivě sledovat – na svých sociálních sítí plánuje navíc dění pravidelně komentovat.

Libor Podmol
Libor Podmol, Husqvarna FR 450 Rally. © Podmol Bros. FMX

Elitní freestyle motokrosař na dakarské rally? Už za rok se může tato unikátní událost stát skutečností. A Libor Podmol nehodlá nic podcenit. V současné době už vlastní dakarský speciál, tedy motorku Husqvarna 450.

„Domluvil jsem se přímo s fabrikou, kterou reprezentuji ve freestyle a ve Step Upu. Tyto motorky se vyrábí pro dakarské týmy a je těžké je získat. Koncem prosince mi od nich přišel mail, že jim jedna zbyla, ale že se musím během dne rozhodnout. Tak jsem musel běžet co nejdříve do banky,“ popisoval Libor Podmol, vítěz prestižní X-Games a mnoha závodů mistrovství světa. „Už jsem také naplánoval v rámci přípravy účast na několika menších dálkových závodech. O přesném harmonogramu budu informovat.“

Jako první fázi v přípravě bere sledování Rally Dakar 2020. Pro své fanoušky bude navíc různé situace rozebírat na svých sociálních sítí.

„Myslím, že v Saúdské Arábii se bude dít řada zajímavých věcí. Pro své fanoušky budu natáčet videa s mými pohledy. A samozřejmě budu fandit českým zástupcům na Dakaru. Jsem v kontaktu s českými týmy a jezdci, budu se snažit přinést originální pohledy na dění,“ dodal Podmol, který bude vysílat sestřihy vždycky jednou za tři dny na svém Facebooku a Instagramu.

Libor Podmol
Libor Podmol. © Podmol Bros. FMX

Podmol se také stále vyhrabává ze zranění. Poslední větší vyšetření svých nohou absolvoval začátkem listopadu.

„Rentgen bohužel nedopadl nijak dobře. Byla mi doporučována další operace, ale já jsem si vyžádal dva měsíce na to, abychom to zkusili zahojit konzervativně,“ prozradil nejlepší český freestyle motokrosař.

Tisková zpráva Libora Podmola [editováno]

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu