Dakar 2020: Organizátory oceněný Michek zpět do čela nováčků

Rubrika: Dakar 2020, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Martin Michek při svém debutu na Rally Dakar září. Jeho nedělní jízdu a výsledek dokonce pořádající ASO ve svém oficiálním každodenním newsletteru označila jako nejlepší výkon dne.

Martin Michek, Dakar 2020
Martin Michek, Orion - Moto Racing Group. Rally Dakar 2020. © MRG

Martin Michek atakoval v nedělní etapě z Rijádu do Wadi Al-Dawasiru umístění v první desítce, od které jej nakonec dělily čtyři a půl minuty. Přesto měl důvod k radosti. Výsledek posunul závodníka týmu Orion – Moto Racing Group už na čtrnácté místo absolutně, a především zpět do čela průběžné klasifikace nováčků.

Dosavadní leader mezi debutanty Jaume Betriu ze Španělska byl dnes téměř o tři minuty pomalejší než Michek a klesl na druhou příčku. Před pěti zbývajícími etapami Rally Dakar 2020 však vedoucí dvojici dělí pouhých 37 sekund. Třetí je s téměř padesátiminutovou ztrátou juniorský mistr světa v enduru z roku 2015 a tovární jezdec Yamahy Jamie McCanney.

„Všichni závodníci se shodli, že etapa byla extrémně rychlá. Od začátku jsem byl ve svém rytmu a povedlo se mi zajet super výsledek. To vše jde ale teď stranou, jelikož se stala obrovská tragédie přímo na trati. Těžko k tomu dodat něco víc, zasáhlo to celý bivak. Je mi to moc líto,“ komentuje Martin Michek etapu i situaci v zázemí dakarské rally po tragické nehodě Paula Gonçalvese.

Martin Michek, Dakar 2020
Martin Michek, KTM 450 Rally Replica, Orion - Moto Racing Group. Rally Dakar 2020. © MRG

Přestože úspěšný motokrosař Michek jede teprve čtvrtou cross-country rally své kariéry, už nyní se řadí k nejnadějnějším nováčkům na světové scéně.

Kromě českobudějovického závodníka a několika dalších talentů patří do této skupiny také Skyler Howes, jenž podobně zářil na Dakaru před rokem. V Peru sice Američan soutěž nedokončil, ovšem vynikající jízdu předvádí i letos. Na Husqvarně dalšího českého týmu Klymčiw Racing je zatím průběžně osmý.

Rally Dakar 2020
NOVÁČCI – MOTOCYKLY
průběžné pořadí po 7. etapě
1. Martin Michek KTM 450 Rally Replica 31:01:06
2. Jaume Betriu KTM 450 Rally Replica +0:37
3. Jamie McCanney Yamaha WR450F Rally +49:42

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu