Luciano Benavides novou posilou Husqvarny

Rubrika: Abu Dhabi Desert Challenge, FIM MS CCR, Moto/Quad  
/ Aktualizováno:

Luciano Benavides přestoupil od KTM k sesterské Husqvarně. Úřadující juniorský mistr světa v cross-country rally se v barvách nového zaměstnavatele poprvé představí již příští týden při Abu Dhabi Desert Challenge.

Luciano Benavides, Husqvarna
Luciano Benavides, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. © Husqvarna

Luciano Benavides se na scéně cross-country rally poprvé objevil v roce 2017 a v uplynulých letech získával ostruhy jako junior továrního týmu KTM. Na Rally Dakar debutoval v roce 2018, ale premiéra nedopadla pro Argentince právě šťastně. Při havárii utrpěl zlomeninu několika obratlů a následná rekonvalescence významně poznamenala celou sezonu.

Rok 2019 však byl pro Benavidese mnohem příznivější. Na Dakaru se poprvé prosadil do první desítky, v Mistrovství světa FIM v cross-country rally poměrně suverénně kraloval kategorii juniorů a v cíli Abu Dhabi Desert Challenge se před rokem radoval také z premiérového umístění na stupních vítězů v celkovém hodnocení podniku MS. Úspěšnou kampaň završil šestým místem na Dakaru 2020.

Zatímco tovární tým KTM nadále sází na hvězdnou trojici Toby Price, Sam Sunderland a Matthias Walkner, Benavidese si koncern Pierer Mobility AG podržel pod svými křídly prostřednictvím Husqvarny. Čtyřiadvacetiletý jezdec se značce upsal do konce roku 2022.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Při Abu Dhabi Desert Challenge, která zahájí nový ročník světového šampionátu, bude Benavides hájit barvy Husqvarny společně s bývalým mistrem světa a druhým mužem letošního Dakaru Pablem Quintanillou z Chile.

Benavides u Husqvarny střídá Andrewa Shorta, který podepsal smlouvu s Yamahou.

Abu Dhabi Desert Challenge 2020 se v původně plánovaném termínu (21. až 26. března) neuskuteční.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu