Meeke vstupuje do cross-country rally. Loeb se vrací

Rubrika: Abu Dhabi Desert Challenge, FIA SP CCR, S×S  
/ Aktualizováno:

Vítěz pěti podniků mistrovství světa v rally Kris Meeke je připraven na svůj debut v cross-country rally. 40letý Brit by si měl premiéru odbýt na konci března při Abu Dhabi Desert Challenge. Na start druhého podniku Světového poháru FIA v cross-country rally by se měl postavit také Sébastien Loeb.

Kris Meeke, test Dubaj 2020
Kris Meeke, Zéphyr, PH Sport. Testování v Dubaji, únor 2020. © PH Sport

Kris Meeke se svým zájmem o cross-country rally netajil od chvíle, kdy po loňské sezoně WRC přišel o místo v továrním týmu Toyota. Do nového dobrodružství se pustí ve spolupráci s francouzským týmem PH Sport. Jezdec ze Severního Irska nastoupí v kategorii side-by-side se speciálem Zéphyr, s nímž na lednové dakarské rally obsadil čtvrté místo v kategorii SSV další bývalý účastník WRC Conrad Rautenbach ze Zimbabwe. Meeke si Zéphyr poprvé vyzkoušel koncem února při testech v Dubaji.

V SSV se poprvé představí také devítinásobný mistr světa v rally a čtyřnásobný účastník Rally Dakar Sébastien Loeb. Přestože 46letý Francouz v Dubaji testoval Zéphyr od PH Sportu bezprostředně po Meekovi, v Abu Dhabi pojede s buginou OT3 od konkurenčního Overdrive Racingu. Na sedadlo spolujezdce usedne navigátorka Laurène Godey, která po boku svého slavného krajana loni absolvovala dva domácí podniky v klasické rally.

Abu Dhabi Desert Challenge 2020 se v původně plánovaném termínu (21. až 26. března) neuskuteční.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu