Silk Way Rally 2020 bez Číny i Kazachstánu

Rubrika: FIA SP CCR, FIM MS CCR, Silk Way Rally  

Organizátoři Silk Way Rally přijali v důsledku současné celosvětové pandemie koronaviru Covid-19 rozhodnutí o změně trati desátého ročníku své soutěže. SWR 2020 se pojede výhradně na území Ruské federace.

Andrej Karginov, Silk Way Rally 2019
Andrej Karginov/Andrej Mokjejev/Ivan Malkov, Kamaz 43509, Kamaz-Master. Silk Way Rally 2019. © Kamaz

Silk Way Rally 2020 odstartuje 3. července z Rudého náměstí v Moskvě, skončí 11. července v Kazani a místo původně plánovaných dvanácti etap jich bude mít jen osm. Z programu podniku úplně vypadly etapy v Kazachstánu a Číně. Pořadatelé přesto slibují zajímavý mix stepních, písčitých, kopcovitých a lesních speciálek.

Celkem by soutěž měla měřit okolo 4200 kilometrů, z nichž by se přibližně 2700 mělo jet v rámci rychlostních zkoušek. Díky tomu si SWR zachová status maratonského podniku jak ve Světovém poháru FIA, tak v Mistrovství světa FIM v cross-country rally.

„Přijali jsme rozumné a zodpovědné rozhodnutí, protože musíme být schopni stoprocentně garantovat, že se Silk Way Rally 2020 uskuteční v dobrých podmínkách,“ říká ředitel soutěže Vladimir Čagin. „Média a účastníci budou mít možnost poznat mimořádná místa Ruska. Rally bude mít vysokou úroveň a trať bude náročná.“

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Měli bychom vidět pozitiva. Trať bude velice zajímavá ze sportovního hlediska, bude velmi málo spojovacích úseků a logistika bude celkově pro týmy mnohem jednodušší,“ míní zástupce ředitele rally Frédéric Lequien. „V citlivém mezinárodním kontextu se jedná o pečlivě promyšlené rozhodnutí přijaté především s ohledem na závodníky.“

I současné plány však může razantně změnit další vývoj situace kolem pandemie Covid-19. Zatímco v Kazachstánu jsou k dnešnímu dni oficiálně evidovány necelé čtyři desítky nakažených, v Rusku se jedná již o více než stovku případů.

Plánovaný program Silk Way Rally 2020
2. a 3. července administrativní a technické přejímky v Moskvě
3. července slavnostní start na Rudém náměstí v Moskvě
4. až 11. července 8 etap v Rusku
11. července cíl v Kazani

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu