Andrew Short k Yamaze. A není sám!

Rubrika: FIM MS CCR, Moto/Quad, Rally Dakar  
/ Aktualizováno:

Adrien Van Beveren a Xavier de Soultrait v posledních sezonách nedokázali naplnit ambice továrního týmu Yamaha. Oba Francouzi se navíc léčí ze zranění, která utrpěli na lednovém Dakaru. Vedení Monster Energy Yamaha Rally Official Teamu proto podepsalo smlouvy se dvěma novými jezdci. Japonská značka vsadila na Andrewa Shorta a Rosse Branche.

Ross Branch & Andrew Short, Yamaha
Ross Branch & Andrew Short, Yamaha WR450F Rally, Monster Energy Yamaha Rally Official Team. © Yamaha Racing

„Jsme si jistí, že s Andrewem a Rossem dosáhneme skvělých výsledků,“ věří Alexandre Kowalski, manažer společnosti Yamaha Europe Off-Road Racing. „Sice pocházejí z různých kontinentů a každý z nich má za sebou jinou kariéru, ale jedná se o špičkové jezdce, kteří touží po dalších úspěších v rally a jsou nabití energií a entusiasmem. Na letošním Dakaru jsme viděli, že se oba dokážou přizpůsobit podmínkám, což bylo velice důležité.“

37letý Andrew Short má za sebou bohatou kariéru v motokrosu a superkrosu. Zkušenosti a první úspěchy v cross-country rally sbíral Američan od roku 2017 v továrním týmu Husqvarna, v jehož barvách byl loni druhý na Silk Way Rally, vyhrál Rallye du Maroc a stal se vicemistrem světa. Na dvou posledních Dakarech se prosadil do první desítky.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Těším se na spolupráci s partou nových lidí a značkou, která v minulosti dosáhla v rally spousty úspěchů,“ připomíná Andrew Short. „Vím, že mi všichni v týmu pomohou, abych se dál zlepšoval. Mým hlavním cílem je Dakar 2021, ale všichni doufáme, že si do té doby společně hodně zazávodíme a uděláme spoustu práce v přípravě. Nemohu se dočkat, až to naplno začne.“

Svými výkony na Dakaru 2019 a 2020 na sebe důrazně upozornil také 33letý Ross Branch. Loni obsadil botswanský motocyklista třinácté místo absolutně a zvítězil v hodnocení nováčků. Letos vyhrál druhou etapu a ve čtyřech dalších si připsal umístění v top 10, přestože si během soutěže poranil rameno. Celkově skončil jednadvacátý.

Ross Branch, Yamaha
Ross Branch, Yamaha WR450F Rally, Monster Energy Yamaha Rally Official Team. © Yamaha Racing

„Podpisem smlouvy s Monster Energy Yamaha Rally Official Teamem se mi splnil sen,“ raduje se Ross Branch. „Několik posledních let jsem tvrdě makal, abych se stal továrním jezdcem. Pro mě je skvělé, že budu spolupracovat s týmem, který se soustředí jak na Dakar, tak na světový šampionát. Chci se zlepšovat a věřím, že jsem dost rychlý na to, abych dosáhl ještě lepších výsledků. Etapovým vítězstvím na letošním Dakaru jsem si hodně posílil sebevědomí, teď jsem získal podporu týmu Monster Energy Yamaha, a proto jsem zvědavý, čeho budu schopen dosáhnout.“

Podle původních plánů měli Short a Branch za Yamahu poprvé startovat při Abu Dhabi Desert Challenge, která však byla kvůli pandemii koronaviru Covid-19 odložena. Jejich premiéra za řídítky soutěžních speciálů WR450F Rally se tak odkládá na květnovou Rally Kazakhstan.

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu