Koronavirus pronikl do uzavřeného bivaku Andalucía Rally

Rubrika: Andalucía Rally  
/ Aktualizováno:

Ani striktní uzavření bivaku, do něhož mají přístup pouze organizátoři, účastníci a média, Andaluskou rally před koronavirem úplně neochránilo. Haciendu El Rosalejo u španělského Villamartínu musel v neděli narychlo opustit (minimálně) jeden ze závodníků. Důvodem byl pozitivní výsledek testu na covid-19.

Andalucía Rally 2020
Bivak, Hacienda El Rosalejo, Villamartín. Andalucía Rally 2020. © ODC Events

Redakce DAKARMANIA.cz jméno sportovce zná, ale s ohledem na povahu celé záležitosti nechává na postiženém týmu, jak bude situaci komunikovat.

Dotyčný závodník před Andalucía Rally několik dní ve Španělsku trénoval. Po příjezdu do El Rosaleja se tudíž nemohl prokázat platným negativním osvědčením, které by nebylo starší než tři dny. Proto mu byl v sobotu odebrán vzorek na místě. Výsledky se dozvěděl v neděli odpoledne. Mezitím se mohl volně pohybovat po bivaku.

Nikdo ze tří českých účastníků Andaluské rally se do podobných problémů nedostal. Motorkáři Jan Brabec, Libor Podmol, čtyřkolkář Tomáš Kubiena, členové jejich doprovodů i Kubienův týmový kolega Laisvydas Kancius z Litvy buď přicestovali s platným osvědčením o negativním výsledku testu, nebo jej získali přímo na místě.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

Personál pořádající společnosti ODC Events nepanikaří, situaci vyřešil se závodníkem a jeho týmem a dál se podle plánu připravuje na start soutěže. V pondělí jsou v El Rosaleju na programu přejímky, v úterý se začne závodit na trati krátké superspeciálky, po níž budou od středy do soboty následovat čtyři dlouhé etapy.

Podrobné shrnutí Andalucía Rally i všech zásadních událostí letošního roku, zajímavé rozhovory a velkolepé sondy do dakarské historie najdete na 160 stranách druhého čísla tištěného magazínu DAKARMANIA. Vychází 1. prosince!

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu