Andalucía Rally: Al-Attiyah splnil předsevzetí

Rubrika: Andalucía Rally, Auto  
/ Aktualizováno:

Po páteční penalizaci Yazeeda Al-Rajhiho to pro Nassera Al-Attiyaha už byla v závěrečné etapě relativně snadná práce. Katařan vyhrál Andaluskou rally a spravil si chuť po odstoupení z Polské baji.

Nasser Al-Attiyah, Andalucía Rally 2020
Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel, Toyota Hilux, Toyota Gazoo Racing. Andalucía Rally 2020. © ODC Events

Při deštivé Polské baje, která se jela počátkem září, Nasser Al-Attiyah „utopil“ motor své Toyoty a ze závodu odstoupil. Ještě před Dakarem se chtěl vrátit na vítěznou vlnu a na Andalucía Rally 2020 rozhodně nepřijel pouze testovat techniku. Chtěl zvítězit. To se mu také podařilo.

„Z výhry mám obrovskou radost. Rozhodně to nebyl snadný závod, protože vyhrát tu chtěli všichni. Každý chtěl ukázat, že je připraven na další Dakar,“ říká Nasser Al-Attiyah. „Děkuji organizátorům, že tento podnik dokázali připravit. A děkuji také Andalusii. Zdejší krajina je nádherná.“

Jestliže Al-Attiyah přijel do Španělska s velkými ambicemi, domácí Carlos Sainz se už před soutěží držel podstatně více při zemi. Vítěz letošního Dakaru se soustředil na další ladění Mini JCW Buggy a tušil, že andaluské tratě nebudou pro velkou buginu s jedinou poháněnou nápravou zrovna ideální. Přesto se se soutěží rozloučil vítězstvím v poslední etapě a druhým místem celkově.

Carlos Sainz, Andalucía Rally 2020
Carlos Sainz/Lucas Cruz, Mini JCW Buggy, X-raid Mini JCW Team. Andalucía Rally 2020. © ODC/MCH Photo

„Přijet sem s ‚dvoukolkou‘ bylo dobré rozhodnutí, protože jsme s autem ujeli další kilometry. S výsledkem jsem spokojený,“ tvrdí Carlos Sainz. „Pokud byste se mě před soutěží zeptali, jestli mohu s tímto vozem bojovat o druhé místo, řekl bych vám, že jen těžko.“

Yazeed Al-Rajhi byl samozřejmě zklamaný kvůli desetiminutové penalizaci za překročení povolené rychlosti ve třetí etapě, i tak ale odjížděl z Villamartínu v pozitivní náladě. Závodník ze Saúdské Arábie byl spokojen s vlastním výkonem a velkou radost měl z návratu uzdraveného Dirka von Zitzewitze na sedačku navigátora.

„Užili jsme si to a Dirk odvedl skvělou práci. Zdejší tratě byly záludné, ale svůj cíl jsme splnili, protože jsme jeli rychle a měli jsme dobrý rytmus,“ pochvaluje si Yazeed Al-Rajhi. „Teď nás čeká další trénink, abychom byli stoprocentně připraveni na leden.“

V kategorii side-by-side zvítězil při své premiéře v továrním týmu Monster Energy Can-Am Aron Domżała.

„Před poslední etapou jsme byli opravdu nervózní,“ přiznává Aron Domżała. „Ale měli jsme solidní náskok a nakonec jsme zvítězili. S Maciejem Martonem společně závodíme dva a půl roku. Za tu dobu jsme získali spoustu dobrých výsledků, ale tohle je naše první společná výhra. Proto pro nás byl tento závod skutečně speciální.“

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Mobile Sliding Menu