Baja Drawsko: Macík po problémech třináctý

Rubrika: Kamiony  

Sedlčanský tým Big Shock! Racing využil polskou Baju Drawsko k dalšímu testování svého Iveca před Rally Dakar 2021. Martin Macík bojoval v konkurenci osobních vozů a side-by-side o umístění v první desítce, ale po problémech na posledním testu na něj nedosáhl.

Martin Macík, Baja Drawsko 2020
Martin Macík ml./František Tomášek/David Švanda, Iveco Powerstar, Big Shock! Racing. Baja Drawsko 2020. © Big Shock! Racing

Zatímco pro Martina Macíka, Františka Tomáška a Davida Švandu (Iveco) šlo o další test před Dakarem 2021, bývalý úspěšný jezdec trucktrialu Daniel Stiblík si s Liazkou podruhé vyzkoušel disciplínu, které by se rád v následujících letech věnoval. Na účastníky čekal krátký páteční prolog a dva sobotní průjezdy stejnou rychlostní zkouškou vytyčenou ve vojenském prostoru. V průběhu dvou dnů posádky absolvovaly na čas celkem 305 kilometrů.

Po prvním sobotním průjezdu figuroval Macík na osmé pozici a věřil si. Před dopoledním servisem hovořil o útoku na první pětku absolutně, přestože na pátého Keese Koolena (Can-Am) ztrácel skoro šest a půl minuty a na ranní erzetě s Nizozemcem prohrál o pět a půl minuty. Navzdory sebevědomí odpoledne své ambice nenaplnil.

Magazín DAKARMANIA
KLIKNUTÍM na obrázek přejděte DO E-SHOPU

„Prvních padesát kilometrů jsme jeli úplně nesmyslně rychle. Ale pak jsme zjistili, že nám popraskalo pár věcí a vzalo nám to trubku na naftu, která nám postupně vytékala,“ vysvětluje Martin Macík. „Velký dík patří Danovi Stiblíkovi, který u nás zastavil, pomohl a půjčil nám trochu nafty, abychom dojeli do cíle.“

V rámci polského, českého a středoevropského šampionátu do soutěže odstartovalo celkem 39 automobilů (osobní auta, side-by-side a dva kamiony BSR), z nichž do cíle dorazilo 24. Mezi nimi skončil Macík třináctý absolutně, Stiblík byl dvacátý.

Přehled nejdůležitějších událostí neobvyklé sezony 2020, novinky ze zákulisí jednotlivých týmů před Dakarem 2021, unikátní a rozsáhlé sondy do dakarské historie, zajímavé rozhovory a spoustu dalšího originálního dakarského čtení najdete na 160 stranách druhého čísla tištěného magazínu DAKARMANIA. Vychází 1. prosince!

Mohlo by vás zajímat

Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais, Jaroslav Valtr ml., Jiří Stross a Instaforex Loprais Praga Team slaví stříbro

Dlouhé čekání je u konce. Aleš Loprais se na Rally Dakar vrací na stupně vítězů v konečném hodnocení

Více...
Vimos No. 55, Iveco "Čenda", Dakar 2023 & 2024

JIŽ SKLADEM : Iveco Macíkovy posádky z Dakaru 2023 a 2024

Vimos uvádí na trh další zajímavou novinku, jež bude nepochybně naprostou nutností pro všechny dakarské fanoušky, kteří zároveň propadli kouzlu papírového modelářství.

Více...
Aleš Loprais, Dakar 2024

Dakar 2024: Aleš Loprais urval etapové vítězství i na prázdném kole!

Předposlední etapa Dakaru 2024 stála za to! V několika kategoriích se dnes měnilo pořadí na medailových příčkách a divoký průběh měla i mezi kamiony.

Více...

Napište komentář:

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Mobile Sliding Menu